Βούτυρο αμυγδάλου | Raw-Vegan

Οι ωμοί ξηροί καρποί προσφέρουν πολλές εκπλήξεις. Εκτός του ότι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελούν ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, αποτελούν και τη βάση για πολλές χορτοφαγικές συνταγές, γλυκές και αλμυρές.

Μετά το γάλα αμυγδάλου, σειρά έχει το βούτυρο αμυγδάλου. Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και υφή, που θα το λατρέψετε. Προσφέρει όλα τα οφέλη του αμυγδάλου σε κρεμώδη μορφή που απλώνεται εύκολα σε μια φετούλα ζεστό ψωμάκι, μαζί με λίγο μελάκι. Ακόμη και ο άντρας μου το τρώει με αυτό τον τρόπο σαν πρωινό (αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου τελείωσε – NEXT PLEASE!).

Βούτυρο αμυγδάλου_close-up

Για να παρασκευάσετε βούτυρο αμυγδάλου πρέπει να έχετε μια καλής ποιότητας κουζινομηχανή (food processor) μεγάλης ισχύος γιατί απαιτεί δυνατό χτύπημα για αρκετή ώρα.

Υλικά:
  • 3 κούπες αμύγδαλα ωμά
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή και αλέστε τα με τη λεπίδα S  έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
  • Το μίγμα θα περάσει από διάφορες φάσεις. Πρώτα θα γίνει σκόνη, μετά θα γίνει μια σφιχτή πάστα και στο τέλος θα γίνει μια λεία κρέμα.
  • Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 10 λεπτά. Κατά διαστήματα πρέπει να σταματάτε το χτύπημα για να καθαρίζετε με μια σπάτουλα το υλικό που συσσωρεύεται στα τοιχώματα του μπολ ανάμιξης.
  • Στο τέλος, το παραγόμενο βούτυρο αμυγδάλου θα είναι μια ομοιογενής κρέμα. Το βάζετε σε ένα γυάλινο βάζο και αφού κρυώσει το φυλάτε στο ψυγείο.

 

Συνταγές με βούτυρο αμυγδάλου:

 

Leave a Reply