Κέικ Αμυγδάλου με Καρύδα | Vegetarian, G/F

Κέικ Αμυγδάλου με Καρύδα_3

Ένα κέικ χωρίς αλεύρι. Υγρό. Μελωμένο. Πεντανόστιμο.
Τρώγεται και ωμό, πριν το ψήσετε, σαν κρεμούλα.

Κέικ Αμυγδάλου με Καρύδα_2

Η αρχική συνταγή είχε αυγά, βούτυρο και ζάχαρη (η κλασική τριλογία). Την έκανα χορτοφαγική και χωρίς ζάχαρη. Νομίζω ότι η αλλαγή πέτυχε!

Υλικά: (για 12 μερίδες)
  • 2 κούπες αμύγδαλα ωμά
  • 2/3 κούπας τριμμένη καρύδα
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 1/2 λοβό βανίλιας (τους σπόρους)
  • 1 κούπα πουρέ μήλου
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 2/3 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα
  • Κορινθιακές σταφίδες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Αλέστε στην κουζινομηχανή τα αμύγδαλα και την καρύδα μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πουρέ μήλου, το μέλι και το λάδι καρύδας.
  • Προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια.
  • Ρίξτε τα στεγνά υλικά στο υγρό μίγμα και ανακατέψετε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί Ø30 εκ. με χαρτί ψησίματος και λαδώστε το με λίγο λάδι καρύδας.
  • Ρίξτε μέσα το μίγμα και γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου και σταφίδες.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακό και θα υποχωρεί όταν το πιέζετε με το δάχτυλο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει επάνω σε μία σχάρα και στη συνέχεια ξεφορμάρετε.
Extra Tips:
  • Ο πουρές μήλου δεν είναι τίποτα παραπάνω από μήλα πολτοποιημένα στο multi. Αντικαθιστά τα αυγά της αρχικής συνταγής.

Κέικ Αμυγδάλου με Καρύδα_1

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα  www.belindajeffery.com.

Leave a Reply