Μπισκότα με Κακάο & Καρύδια | Vegetarian

Μπισκοτάκια με κακάο & καρύδια_detail

Λατρεύω τα μπισκότα! Είναι ένα γλυκό που ποτέ δεν λείπει από το σπίτι μου και το οποίο υπεραγαπώ. Και ναι! Υπάρχουν και υγιεινά μπισκότα που δεν περιέχουν ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αυγά. Το μυστικό συστατικό όμως της συνταγής αυτής δεν είναι τίποτα άλλο από το αλεύρι αμυγδάλου, το οποίο μπορείτε να παρασκευάσετε πολύ εύκολα στο σπίτι.

Εάν φτιάχνετε γάλα αμυγδάλου, ελπίζω να μην πετάτε τον πολτό που απομένει. Ο πολτός αυτός μπορεί να μετατραπεί σε αλεύρι αμυγδάλου και να αποτελέσει μια τέλεια πρώτη ύλη για αυτά τα υπέροχα μπισκότα, αντικαθιστώντας το συμβατικό αλεύρι.

Μπισκοτάκια με κακάο & καρύδια_close-up

Υλικά (για περίπου 20 τμχ):
  • 2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα κοπανισμένο λιναρόσπορο
  • 1/4 κούπας σκόνη κακάο
  • 1/4 κούπας χαρουπόσκονη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)
  • 1/3 κούπας νερό
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη αναμίξτε τα αλεύρι, το λιναρόσπορο, το κακάο και την χαρουπόσκονη.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο, το νερό, το μέλι και τη βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
  • Σχηματίστε με το μίγμα μπαλάκια, πατήστε τα με την παλάμη σας να γίνουν επίπεδα και απλώστε τα σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε τα μπισκοτάκια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C (στον αέρα).
  • Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και τα αποθηκεύστε τα σε γυάλινο τάπερ.

Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ.

Κακάο & καρύδια

Leave a Reply