Νιόκι με Μανιτάρια & Δεντρολίβανο | Gnocchi with Mushrooms & Rosemary | Vegan

%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf_1

Την προηγούμενη εβδομάδα μαγειρέψαμε με φίλους και φτιάξαμε αυτό το νόστιμο φαγάκι. Ήταν πεντανόστιμο και θυμηθήκαμε πόσο – μα πόσο – ωραία είναι τα νιόκι πατάτας. 

Σήμερα το ξαναέφτιαξα για να μετρήσω τα υλικά και να φωτογραφήσω γιατί θεώρησα ότι μια τέτοια συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να αναρτηθεί όχι μόνο επειδή είναι πεντανόστιμη, αλλά και επειδή είναι πανεύκολη και γίνεται μέσα σε 20 λεπτά.

%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf_3

Πάμε λοιπόν:

Υλικά: (για 2 άτομα)
  • 1 πακέτο νιόκι πατάτας (500gr)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια portobello (500gr) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα (250gr)
  • 2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Βράστε τα νιόκι σε άφθονο νερό με λίγο αλάτι. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη σκεπασμένα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το δεντρολίβανο και το σκόρδο για 1/2 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν εξατμιστεί όλο το νερό που θα βγάλουν τα μανιτάρια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέστε τα νιόκι, ανακατέψτε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα 5 λεπτά σκεπασμένα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με το μαϊδανό.

 

 

Version in English

%ce%bd%ce%b9%cf%8c%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf_2

Last weekend my friends and I cooked together this lovely lunch. It was so tasty and we all remembered how divine “gnocchi di patata” are.

Today I made this recipe again in order to measure the ingredients, take photos and upload it because this is a recipe to share not only because it tastes so good, but  because it is also very easy and needs only 20 minutes to make.

Ingredients: (for 2 persons)
  • 1 packet of potato gnocchi  (500gr)
  • 4 Tbsp extra virgin olive oil
  • 1 Tbsp fresh rosemary (only the leaves)
  • 1-2 cloves of garlic, crushed
  • 1 packet fresh portobello mushrooms (500gr) in thin slices
  • 1 tsp fine sea salt
  • freshly ground pepper
  • 1 box plant based cream  (250gr)
  • 2 Tbsp parsley, finely chopped
Εκτέλεση:
  • Boil gnocchi in plenty of water with some salt. Drain them and put them aside, covered.
  • Heat the olive oil in a big pan or wok and saute the rosemary and garlic for 1/2 minute. Add the mushrooms, salt and pepper and cook in high heat for 10-15 minutes, stirring constantly.
  • When the water from the mushrooms evaporates completely add the plant based cream and keep stirring for 5 more minutes.
  • Add gnocchi, blend, remove from fire and leave them for 5 minutes covered with a lid for the flavors to incorporate.
  • Serve in deep plates and garnish with fresh parsley.

Leave a Reply