Σοκολατάκια με Καρύδια & Χουρμάδες | Chocolate Truffles with Walnuts & Dates | Raw-vegan

Σοκολατάκια με καρύδια & χουρμάδες_3

Τι κακό και αυτό! Δεν περνάει μέρα χωρίς φάω σοκολάτα! Τα τελευταία χρόνια το είχα γυρίσει στην κουβερτούρα, και κάθε μεσημέρι μετά το φαγητό τσιμπούσα τα σοκολατάκια bitter και δεν έλεγα να σταματήσω.

Και μετά ήρθε η Ιπποκράτειος Διατροφή! “Και τώρα;”, σκέφτηκα. “Πως θα ζήσω χωρίς σοκολάτα, τώρα που η διατροφή απαγορεύει την επεξεργασμένη ζάχαρη;”

Και ανακάλυψα μια μαγική ιστοσελίδα, την chocolatecoveredkatie.com. Αισθάνθηκα ότι ήμουν τυφλή και βρήκα το φως μου!!!! Η Katie με έσωσε.

Άρχισα να παρακολουθώ μετά μανίας τις αναρτήσεις της και μια από τις πρώτες συνταγές της που δοκίμασα ήταν αυτή που ακολουθεί. Είναι σοκολατάκια ωμά, γευστικά και θρεπτικά (φυσικά!). Δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου και πάντα ετοιμάζω διπλή δόση. Η αυθεντική συνταγή έχει υποστεί μια μικρή τροποποίηση, αφού πρόσθεσα την χαρουπόσκονη και το λάδι καρύδας.

Σοκολατάκια με καρύδια & χουρμάδες_1

Υλικά: (για 15 τμχ)
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα βασιλικοί χουρμάδες (medjool) (περίπου 12 τμχ)
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο
  • 2 κ.σ. χαρουπόσκονη (ή extra κακάο)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι (ενισχύει τη γεύση του κακάο)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή ή στο multi (βλ. extra tips) και ανακατέψτε έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
  • Μπορείτε να τα πλάσετε σε μπαλάκια και να τα επικαλύψετε με καρύδα/χαρουπόσκονη/κακάο/λιωμένη σοκολάτα, ή να τα αφήσετε όπως είναι.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ταψάκι, να το βάλετε στο ψυγείο και όταν γίνει συμπαγές να το κόψετε σε μικρές μπάρες.
  • Αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο σκεύος στο ψυγείο.
     
Extra Tips:
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά καρύδια με αμύγδαλα ή κάσιους.
  • Εάν δεν διαθέτετε δυνατή κουζινομηχανή μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες σε νερό για 1-2 ώρες, να τους στραγγίσετε και να τους πολτοποιήσετε στο multi. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το μίγμα σε δύο δόσεις εάν η χωρητικότητα του multi δεν επιτρέπει την ανάμιξη όλων των υλικών.

Απολαύστε!

 

 

Version in English

Σοκολατάκια με καρύδια & χουρμάδες_2

I am a choco-addict. This is the truth and I can’t and won’t deny it. Soooo…. when I cut down on sugar I was terrified ???? because all chocolates have white sugar. 

I started searching the internet for alternatives and then a miracle happened: I discovered chocolatecoveredkatie.com. Ooooooh! I was blind and suddenly I found the light. Katie saved my life cravings.

One of the first recipes I tried was this one. I just added some carob powder and coconut oil. These chocolate truffles are magical. I always have them in my fridge. They have become staple to me. (I always make a double batch, lol!)
Σοκολατάκια με καρύδια & χουρμάδες_4

Ingredients: (for 15 pcs)
  • 1 cup walnuts
  • 1 cup medjool dates (12 pcs aprox.)
  • 1/2 vanilla bean (the seeds)
  • 2 Tbsp raw cacao powder
  • 2 Tbsp carob powder (or extra cacao)
  • 1 Tbsp coconut oil (optional)
  • a pinch of salt (it enhances the cocoa flavor)
Instructions:
  • Put all ingredients in the food processor and mix until a paste forms.
  • Make round balls with your palms and cover them in shredded coconut/carob powder/cacao powder/melted chocolate… or leave them the way they are.
  • Alternatively you can spread the paste evenly in a glass container and put it in the fridge for 2-3 hours. Then you can cut it in bars.
  • Store them in a covered glass container in the fridge.
Extra Tips:
  • You can substitute half of the walnuts with almonds or cashews.
  • If you don’t have a powerful food processor you can soak the dates in water for 2-3 hours, strain them and then use them as mentioned.

Enjoy!

 

 

Leave a Reply