Σπιτική (Ωμοφαγική) Nutella | Homemade (Raw) Nutella | Vegan

Σπιτική ωμοφαγική Nutella_close-up

Η ανάρτηση αυτή είναι για όσους δεν μπορούν να ζήσουν ούτε μια μέρα χωρίς μια γερή δόση nutella ή merenda. Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει μια εξαιρετική συνταγή και για εσάς. Όλα τα συστατικά της είναι super healthy, και σίγουρα δεν θα νιώσετε τύψεις κάθε φορά που θα βουτάτε το κουτάλι μέσα στο βάζο.

Η συνταγή στην οποία έχω καταλήξει μετά από αρκετούς πειραματισμούς είναι μια παραλλαγή της συνταγής της αγαπημένης μου Melissa η οποία είναι αναρτημένη εδώ. Η Melissa στη συνταγή της προτείνει να ψήσουμε τα φουντούκια, αλλά μπορείτε και να τα αφήσετε ΩΜΑ. Απλά με το ψήσιμο βγαίνουν τα έλαια του φουντουκιού και έτσι το άλειμμα έχει πιο βελούδινη και κρεμώδη υφή και περισσότερο άρωμα.

Υλικά:
  • 2 κούπες  φουντούκια ωμά
  • 6 κ.σ. σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου
  • 6 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. ωμό κακάο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο σε bain-marie)
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Ψήστε τα φουντούκια για 20 λεπτά (στα 10 λεπτά ανακατέψτε τα). Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα 5′ να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τα τρίβοντάς τα με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας. (Παραλείψτε αυτό το βήμα για την ωμοφαγική εκδοχή)
  • Χτυπήστε τα φουντούκια στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S μέχρι να γίνουν κρέμα (στην αρχή τα φουντούκια θα γίνουν σκόνη και στη συνέχεια λόγω θερμότητας θα βγουν τα έλαια τα φουντουκιού και το μίγμα θα αποκτήσει κρεμώδη υφή).
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  • Εάν επιθυμείτε πιο ρευστή υφή μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.
  • Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο και μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.

 

 

 

Version in English

Ingredients:
  • 2 cups raw hazelnuts
  • 6 Tbsp agave syrup / maple syrup
  • 4 Tbsp raw cocoa powder
  • 1 Tbsp melted coconut oil
  • 1/2 vanilla pod (the seeds)
Instructions:
  • Preheat the oven at 150°C. Roast the hazelnuts for 20 minutes (in 10 minutes stir them with a spoon). Take them out of the oven, leave them 5′ to cool down a little and peel them by rubbing them in a kitchen towel. 
  • Put the hazelnuts in the food processor and blend until they become a velvety cream.
  • Add the rest of the ingredients and blend until they become a paste.
  • Store in a glass jar in the refrigerator.

Leave a Reply