Τάρτα Σοκολάτας με Κρέμα από Κάσιους | Raw-Vegan

Τάρτα Σοκολάτας με Κρέμα από Κάσιους_2Τα κάσιους είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούν πολύ οι χορτοφάγοι για να δώσουν την αίσθηση της κρέμας στα γλυκά και τα φαγητά. Αραιωμένο με νερό και χτυπημένο για αρκετή ώρα στην κουζινομηχανή ή στο blender δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα το οποίο αποτελεί τη βάση τόσο για γλυκές κρέμες, όσο για για αλμυρά dressing και vegan τυριά.

Περίτρανη απόδειξη της προσαρμοστικότητάς τους αποτελεί η σημερινή σοκολατένια τάρτα. Είναι πραγματικά μαγεία να βλέπεις τα κάσιους να μεταμορφώνονται σε κρέμα και να αποκτούν βελούδινη υφή και φοβερή γεύση με την προσθήκη των κατάλληλων γλυκαντικών.

Τάρτα Σοκολάτας με Κρέμα από Κάσιους_1

Είναι μια πολύ εύκολη τάρτα η οποία μας κάνει καλό και είναι και ωμοφαγική. Το μόνο που χρειάζεται είναι η πανίσχυρη κουζινομηχανή ή το blender σας και… η υπομονή σας. Γιατί; Όχι γιατί απαιτεί χρόνο για να γίνει, αλλά γιατί είναι καλύτερα να τη φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε ένα 24ωρο στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά.

Και η υπομονή σας θα σας ανταμείψει.

Υλικά:

Για τη βάση

  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα χουρμάδες medjool (περίπου 12 τμχ)
  • 2 κ.σ. λυωμένο λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κούπες ωμά κάσιους
  • 4 κ.σ. ωμό κακάο
  • 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό
  • 1/3 κούπας σιρόπι αγαύης (ή σφενδάμου)
  • 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. βιολογική βανίλια σε σκόνη (ή τους σπόρους από 1 μπαστουνάκι βανίλιας)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φιλέ αμυγδάλου / cacao nibs /  σκόνη κακάο για την επικάλυψη
 Εκτέλεση:
  • Αναμίξτε όλα τα υλικά της βάσης στην κουζινομηχανή ή το blender σας και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια κολλώδης ζύμη.
  • Αλείψτε μια φόρμα για τάρτες με λίγο λάδι καρύδας και πιέστε με τα δάχτυλα τη ζύμη για να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε την κρέμα.
  • Αναμίξτε όλα τα υλικά της γέμισης στην κουζινομηχανή ή το blender σας και ανακατέψτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη, βελούδινη υφή που μοιάζει με γιαούρτι. (Στην κουζινομηχανή μου πήρε 7-8 λεπτά, ίσως και παραπάνω).
  • Βγάλτε τη βάση από το ψυγείο και καλύψτε την με την κρέμα.
  • Επικαλύψτε με φιλέ αμυγδάλου / cacao nibs ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
  • Αφήστε την τάρτα μια ημέρα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν δεν αντέχετε τόσο, αφήστε την τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Προτού σερβίρετε, κοσκινήστε λίγο κακάο από πάνω.
  • Απολαύστε!
  • Διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο γυάλινο τάπερ. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη και στέκεται καλύτερα. Απόδειξη η παρακάτω φωτογραφία. (Είναι το μοναδικό κομμάτι που απέμεινε μετά από 2 ημέρες)!

Τάρτα Σοκολάτας με Κρέμα από Κάσιους_3

 Η αρχική συνταγή είναι από εδώ.

Leave a Reply