Πουρές Πατάτας | Mashed Potatoes | Vegan

Πουρές Πατάτας_2

Και πάνω που έλεγα “Ουφ, δεν αρρώστησα φέτος”, ήρθε σαν απρόσκλητος επισκέπτης η ίωση να πω; μικρόβιο να πω; και με καθήλωσε στο σπίτι. Ελπίζω να διαρκέσει μόνο μια μέρα γιατί αλλιώς…

Έπρεπε να φτιάξω κάτι για να θρέψω και να ηρεμήσω τον οργανισμό μου και ετοίμασα πουρέ πατάτας. Χρησιμοποίησα κόκκινες πατάτες που πήρα από τη λαϊκή το Σάββατο και ο πουρές βγήκε πεντανόστιμος.

Υλικά: (για 2 μερίδες)
  • 1/2 κιλό πατάτες 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γλυκειά πάπρικα ή ό,τι άλλο μυρωδικό επιθυμείτε
Instructions:
  • Πλύντε καλά τις πατάτες και τοποθετείστε τις σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν τόσο, ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πηρούνι.
  • Κρυώστε τις σε μια λεκάνη με κρύο νερό, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε φετούλες.
  • Πολτοποιήστε τις στο multi ή με το ραβδομπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πασπαλίστε με γλυκειά πάπρικα ή όποιο μυρωδικό επιθυμείτε.

 

Version in English

Feeling sick today… so I took the day off.
Had to prepare something soothing for my stomach.
Time for vegan mashed potatoes!!!

Ingredients: (for 2 persons)
  • 1/2 kg potatoes (I used a red variety)
  • 2 Ts olive oil
  • 1/2 cup almond milk
  • 2 Ts nutritional yeast
  • 1 ts salt 
  • freshly ground pepper
  • sweet paprika or whatever spices you prefer
Instructions:
  • Wash the potatoes very well, put them in a saucepan and cover them with cold water. Boil them until soft enough to be pierced with a fork.
  • Once boiled, cool the potatoes under running cold water, peel and slice them.
  • Mash them using a food processor or a hand blender along with the olive oil, milk, nutritional yeast, salt and pepper. 
  • Sprinkle with sweet paprika or whatever spices you prefer.

Leave a Reply