Brownies Αμυγδάλου | Vegan

Brownies Αμυγδάλου_3
Love, love, love!
Choco love!
Brownie love!
Εύκολο και πεντανόστιμο.
 Σλουρπ!! Μην το φάτε όλο μονομιάς. Μοιραστείτε το!
Brownies Αμυγδάλου_2
Υλικά:
  • 1 αυγό λιναρόσπορου
  • 1/2 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας 
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης (ή σφενδάμου)
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο
  • 2 κ.σ. χαρουπόσκονη (ή κακάο)
  • 3/4 κούπας αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.σ. νερό φιλτραρισμένο
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάστε το αυγό λιναρόσπορου και αφήστε το στην άκρη να πήξει για 15 λεπτά.
  • Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι καρύδας με το σιρόπι αγάβης.
  • Προσθέστε το αυγό λιναρόσπορου και τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
  • Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 22×18 εκ. και ρίξτε το μίγμα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά (κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα). Το brownie πρέπει να είναι μαλακό και ζουμερό.
  • Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και κόψτε σε κομμάτια.
  • Αποθηκεύστε το σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο.
Extra Tips:
  • Εάν δε είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγάβης με μέλι.
  • Για να παρασκευάσετε αλεύρι βρώμης βάλτε τις νιφάδες βρώμης στο multi και κάντε τις σκόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νιφάδες φαγόπυρου/κινόα κλπ.
  • Εάν δεν φτιάχνετε γάλα αμυγδάλου αντικαταστήστε το αλεύρι αμυγδάλου με ωμά αμύγδαλα καλά τριμμένα στο multi.

Leave a Reply to Ευτυχία Cancel reply