Brownies Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα | Vegan

Brownie Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα_3

Λατρεύω αυτό το brownie!

Brownie Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα_2

Είναι σούπερ σοκολατένιο, όχι πολύ γλυκό, υγρό και μαλακό, και μου είναι πολύ δύσκολο να φάω μόνο ένα κομμάτι!

Brownie Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα_1

Υλικά: (για 12 κομμάτια)

Για το υποκατάστατο αυγού:

  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 5 κ.σ. νερό φιλτραρισμένο

Στεγνά υλικά:

  • 1 1/4 κούπας αλεύρι ζέας
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα με στέβια, ψιλοκομμένη

Υγρά υλικά:

  • 1/2 κούπα πουρές κολοκύθας καλά στραγγισμένος (κρατήστε το νερό)
  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1/2 κούπα ωμό κακάο
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 κούπα από το νερό που στραγγίσατε από την κολοκύθα (ή γάλα αμυγδάλου)
Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε το στην άκρη για να πήξει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη τα υγρά υλικά με τη σειρά που αναφέρονται. Προσθέστε το μίγμα λιναρόσπορου το οποίο έχει αποκτήσει πλέον ζελατινοειδή μορφή και τέλος προσθέστε τα στενά υλικά και ενσωματώστε τα με ένα κουτάλι.
  • Αλείψτε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 28*21 εκ. με λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο) και πασπαλίστε με λίγο κακάο. Ρίξτε το μίγμα και απλώστε το ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά (όταν βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
  • Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά και κόψτε σε 12 κομμάτια.
Extra Tips:
  • Οι μη-vegan μπορούν να αντικαταστήσουν το σιρόπι αγαύης με μέλι.

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα www.cearaskitchen.com.

Leave a Reply