Σάλτσα με λεμόνι & ταχίνι | Lemon & Tahini Dressing | Raw-Vegan

Σάλτσα με λεμόνι & ταχίνι_from the top

Η συγκεκριμένη σάλτσα (dip) είναι εξαιρετική για να βουτήξετε τα μπιφτεκάκια λαχανικών ή οσπρίων ή να τη βάλετε σε ένα υπέροχο σάντουιτς λαχανικών. Συνοδεύει τέλεια τα φαλάφελ προσθέτοντας μια ιδιαίτερη, δροσερή νότα και πολλά θρεπτικά συστατικά. Και για του λόγου το αληθές, το σημερινό μεσημεριανό μου ήταν πατατούλες στο φούρνο, μπρόκολο και φαλάφελ με σάλτσα με λεμόνι & ταχίνι. Και για να μην αναρωτιέστε, έψησα τριών ειδών πατάτες: κανονικές, γλυκοπατάτες πορτοκαλί και γλυκοπατάτες λευκές (Νάξου). Θα ακολουθήσει άλλο post για τις πατάτες φούρνου. Για την ώρα, πάρτε μάτι!

Σάλτσα με λεμόνι & ταχίνι_lunch

Υλικά:
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. φιλτραρισμένο νερό
  • ξύσμα & χυμό ενός βιολογικού λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψικολομμένο
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγάβης
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Διαλύστε το ταχίνι στο νερό, ώστε να γίνει πηχτό σαν γιαούρτι. 
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε πολύ καλά και σερβίρετε.

 

 

Version in English

Σάλτσα με λεμόνι & ταχίνι_close-up

This is the perfect dressing for falafel.

Ingredients:
  • 3 Tbsp tahini
  • 3 Tbsp filtered water
  • zest & juice of 1 organic lemon
  • 1/4 tsp garlic powder (or 1 crushed garlic clove)
  • 1 finely chopped spring onion
  • 1 Tbsp finely chopped parsley
  • 1 tsp agave syrup
  • fine sea salt
Εκτέλεση:
  • Mix the tahini with water until in reaches the consistency of yogurt.
  • Add all the other ingredients and mix very well. Ready.

Leave a Reply