Σάλτσα Πέστο με Καρύδια | Raw-Vegan

Σάλτσα Πέστο με Καρύδια_1

Tρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο βασιλικό. Είναι ένα μυρωδικό το οποίο μου λείπει όλο το χειμώνα και πάντα ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι για να το βάλω στις σαλάτες και στις σάλτσες μου. Φέτος έβαλα τρεις πλατύφυλλους βασιλικούς στον κήπο μου και κάθε φορά που ξεχορταριάζω τους καμαρώνω καθώς φουντώνουν σε μια όμορφη μπάλα.

Σήμερα έφτιαξα πέστο, την πιο αγαπημένη μου καλοκαιρινή σάλτσα για μακαρόνια. Τους θερινούς μήνες όταν βγαίνω έξω για φαγητό τρεις στις τέσσερις φορές θα παραγγείλω spaghetti al pesto. Στα εστιατόρια βέβαια βάζουν παρμεζάνα, αλλά εγώ έφτιαξα τη vegan εκδοχή της για να την απολαμβάνω στο σπίτι.

Η σάλτσα αυτή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για χορτοφαγική πίτσα, μπαίνει σε σάντουιτς, αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και σε κρακεράκια σκέτη, ή σαν βάση για υλικά της αρεσκείας σας. Και φυσικά η κορυφαία στιγμή του πέστο είναι όταν παντρεύεται με ζυμαρικά!

Σάλτσα Πέστο με Καρύδια_2

Υλικά: (για 1 κούπα)
  • 2 κούπες βασιλικό (καλά πατημένο για να μην υπάρχουν κενά)
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά (ή παρμεζάνα αν δεν είστε vegan)
  • 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S (ή στο multi) τον βασιλικό, τα καρύδια, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά σε ροή προσθέστε το ελαιόλαδο.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
  • Μεταφέρετε το πέστο σε γυάλινο βάζο και καλύψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Φυλάξτε το στο ψυγείο και μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια ποσότητα θα πρέπει να καλύπτετε εκ νέου με ελαιόλαδο .

Leave a Reply