Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα | Vegan
Οι φθινοπωρινές πορτοκαλί κολοκύθες δεσπόζουν χρωματικά στους πάγκους της λαϊκής.
Μην κάθεστε, αγοράστε μια και φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ. Είναι κόλαση!
Υλικά: (για 1 κέικ)
Στεγνό μίγμα:
- 1 1/2 κούπες αλεύρι ζέας
- 1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
- 1.4 κ.σ. baking powder
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
- 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
Υγρό μίγμα:
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης
- τους σπόρους 1/2 λοβού βανίλιας
- 1 1/4 κούπας στραγγισμένο πουρέ κολοκύθας
- 1/2 κούπα πουρέ μήλου
- 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ. πικρή σοκολάτα με στέβια
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το στεγνό μίγμα.
- Προσθέστε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
- Ρίξτε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήστε στους 180°C (στον αέρα) για 50-60 λεπτά, έως ότου η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνή.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και ξεφορμάρετε. Εάν όταν το κόψετε εξακολουθεί να είναι υγρό ψήστε το για ακόμα 10 λεπτά στον αέρα (χωρίς τη φόρμα).
- Διατηρείστε το σε γυάλινο τάπερ.
Extra Tips:
- Εάν δεν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για σιρόπι αγαύης.
- Ο πουρές μήλου γίνεται πολύ εύκολα ως εξής: Πολτοποιήστε 2 μήλα στο multi και σιγοβράστε τα για 15-20 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι για να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έτοιμος ο πουρές!
Πηγή: vanillaandbean.com