Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα | Vegan

Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_3
Οι φθινοπωρινές πορτοκαλί κολοκύθες δεσπόζουν χρωματικά στους πάγκους της λαϊκής.
Μην κάθεστε, αγοράστε μια και φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ. Είναι κόλαση!
Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_2
Υλικά: (για 1 κέικ)
Στεγνό μίγμα:
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι ζέας
  • 1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
  • 1.4 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

Υγρό μίγμα:

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης
  • τους σπόρους 1/2 λοβού βανίλιας
  • 1 1/4 κούπας στραγγισμένο πουρέ κολοκύθας
  • 1/2 κούπα πουρέ μήλου
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. πικρή σοκολάτα με στέβια
 Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το στεγνό μίγμα.
  • Προσθέστε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Ρίξτε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήστε στους 180°C (στον αέρα) για 50-60 λεπτά, έως ότου η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνή.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και ξεφορμάρετε. Εάν όταν το κόψετε εξακολουθεί να είναι υγρό ψήστε το για ακόμα 10 λεπτά στον αέρα (χωρίς τη φόρμα).
  • Διατηρείστε το σε γυάλινο τάπερ.
Extra Tips:
  • Εάν δεν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για σιρόπι αγαύης.
  • Ο πουρές μήλου γίνεται πολύ εύκολα ως εξής: Πολτοποιήστε 2 μήλα στο multi και σιγοβράστε τα για 15-20 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι για να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έτοιμος ο πουρές!
Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_1

Leave a Reply