Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα | Vegan
Οι φθινοπωρινές πορτοκαλί κολοκύθες δεσπόζουν χρωματικά στους πάγκους της λαϊκής.
Μην κάθεστε, αγοράστε μια και φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ. Είναι κόλαση!
Υλικά: (για 1 κέικ)
Στεγνό μίγμα:
- 1 1/2 κούπες αλεύρι ζέας
- 1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
- 1/4 κ.σ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (χωρίς αλουμίνιο)
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο
- 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη
Υγρό μίγμα:
- 1/4 κούπας λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή μέλι)
- τους σπόρους 1/2 λοβού βανίλιας
- 1 2/3 κούπες στραγγισμένο πουρέ κολοκύθας
- 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ. χοντροκομμένη πικρή σοκολάτα με στέβια (ή 1/2 κούπα μαύρες σταφίδες)
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το στεγνό μίγμα.
- Προσθέστε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
- Ρίξτε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήστε στους 180°C (στον αέρα) για 50-60 λεπτά, έως ότου η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνή.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και ξεφορμάρετε.
- Διατηρείστε το σε γυάλινο τάπερ.
Πηγή: vanillaandbean.com