Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα | Choco Pudding with Banana & Coconut | Raw-Vegan
Αυτή η κρεμούλα είναι τόσο βελούδινη και νόστιμη που θα φάτε κόλλημα! Είναι ιδανική για παιδάκια αν αντικαταστήσετε το έτοιμο γάλα καρύδας με το δικό σας χειροποίητο γάλα αμυγδάλου.
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 4 χουρμάδες
- 2 μεσαίες ώριμες μπανάνες (με καφέ κηλίδες)
- 2 κ.σ. ωμό κακάο
- 2 κ.σ. χαρουπόσκονη
- 2 κούπες γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)
- 1/2 λοβό βανίλιας (τους σπόρους)
- 4 κ.σ. σπόρους chia
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τους χουρμάδες σε νερό για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ρίξτε το μίγμα σε 4 μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια.
- Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τα όλο το βράδι στο ψυγείο για να σφίξουν.
- Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας.
Version in English
This pudding has such a velvety texture and tastes soooooo good, that it will blow your mind! It is ideal for kids if you use homemade almond milk.
Ingredients: (for 4 persons)
- 4 dates, pits removed
- 2 medium bananas (ripe, with brown spots)
- 2 Tbsp unsweetened cocoa powder
- 2 Tbsp carob powder
- 2 cups coconut milk (or homemade almond milk)
- 1/2 vanilla pod (the seeds)
- 4 Tbsp chia seeds
- 4 Tbsp coconut oil
Instructions:
- Soak dates in water for 30 minutes to soften them up.
- Put all the ingredients in the blender and blend until smooth.
- Pour mixture into 4 bowls or glasses.
- Cover and refrigerate overnight.
- Garnish with toppings of your choice.
Η αρχική συνταγή είναι από το delightfuladventures.com.