Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα | Choco Pudding with Banana & Coconut | Raw-Vegan

Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα_3

Αυτή η κρεμούλα είναι τόσο βελούδινη και νόστιμη που θα φάτε κόλλημα! Είναι ιδανική για παιδάκια αν αντικαταστήσετε το έτοιμο γάλα καρύδας με το δικό σας χειροποίητο γάλα αμυγδάλου.

Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα_2

Υλικά: (για 4 άτομα)
  • 4 χουρμάδες
  • 2 μεσαίες ώριμες μπανάνες (με καφέ κηλίδες)
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο
  • 2 κ.σ. χαρουπόσκονη
  • 2 κούπες γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)
  • 1/2 λοβό βανίλιας (τους σπόρους)
  • 4 κ.σ. σπόρους chia
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
  1. Μουλιάστε τους χουρμάδες σε νερό για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Ρίξτε το μίγμα σε 4 μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια.
  4. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τα όλο το βράδι στο ψυγείο για να σφίξουν.
  5. Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας.

 

Version in English

This pudding has such a velvety texture and tastes soooooo good, that it will blow your mind! It is ideal for kids if you use homemade almond milk.

Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα_1
Ingredients: (for 4 persons)
  • 4 dates, pits removed
  • 2 medium bananas (ripe, with brown spots)
  • 2 Tbsp unsweetened cocoa powder
  • 2 Tbsp carob powder
  • 2 cups coconut milk (or homemade almond milk)
  • 1/2 vanilla pod (the seeds)
  • 4 Tbsp chia seeds
  • 4 Tbsp coconut oil 
Instructions:
  1. Soak dates in water for 30 minutes to soften them up.
  2. Put all the ingredients in the blender and blend until smooth.
  3. Pour mixture into 4 bowls or glasses.
  4. Cover and refrigerate overnight.
  5. Garnish with toppings of your choice.

 

Η αρχική συνταγή είναι από το delightfuladventures.com.

Leave a Reply