Μπάρες με Γέμιση Χουρμά | Date Squares | Vegan
Μα τι κρύο κάνει αυτές τις μέρες! Δεν θέλω να πάω πουθενά. Ευκαιρία λοιπόν για πειραματισμούς στην κουζίνα…
Βρήκα μια πολύ ωραία συνταγή με 5 μόνο υλικά από μια αγαπημένη ιστοσελίδα, την pureella.com.
Και την έφτιαξα.
Και πέτυχε.
Και την μοιράζομαι μαζί σας.
A! Και εγκαινιάζω την Αγγλική εκδοχή των συνταγών μου.
Υλικά:
- 1 κούπα φαρινάπ χωρίς γλουτένη
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 3/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
- 3/4 κούπας λάδι καρύδας παγωμένο
- 2 κούπες χουρμάδες medjool (μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά)
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη ζάχαρη καρύδας και το παγωμένο λάδι καρύδας κομμένο σε κομμάτια και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα (μην το ανακατέψετε υπερβολικά).
- Μεταφέρετε το μισό μίγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20*20 εκ. στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώστε το πιέζοντάς το με τα δάχτυλα. Εάν η ζύμη είναι πολύ τριφτή, βρέξτε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό και πιέστε τη ζύμη.
- Στραγγίστε καλά τους χουρμάδες και ανακατέψτε τους στον κάδο της κουζινομηχανής μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Απλώστε ομοιόμορφα την πάστα χουρμάδων επάνω στη ζύμη.
- Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από την πάστα χουρμάδων.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
- Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 1/2 ώρα πριν το κόψετε σε μπάρες.
- Φυλάξτε το σε γυάλινο σκεύος με καπάκι στο ψυγείο.
Σημείωση: Χρησιμοποίησα μεγαλύτερο ταψάκι από αυτό που σας προτείνω με αποτέλεσμα να βάλω τα 3/4 της ζύμης στον πάτο. Γι’ αυτό η υπόλοιπη ζύμη δεν έφτασε και βγήκε animal-print. Ωραίο βγήκε όμως και έτσι, δεν νομίζετε;
Version in English
Ingredients :
- 1 cup gluten-free self-raising flour
- 1/2 cup rolled oats
- 3/4 cup coconut palm sugar
- 3/4 cup coconut oil, cold & hardened
- 2 cups pitted medjool dates (soaked in hot water for about 10 minutes)
Directions :
- In a food processor, pulse the flour, oats, sugar and margarine or oil until crumbs form (do not overmix).
- Transfer half into a 20*20 cm pan lined with parchment paper and press with your fingers. If the dough is too crumbly, wet the tips of your fingers with water and press down.
- Strain the soaked dates well, add them to the food processor and mix to form a paste. Spread out date paste evenly on top.
- Sprinkle the remaining crumble that’s on top of the pie.
- Place in the preheated oven and bake at 180°C for about 30-40 minutes until the top is golden.
- Remove from oven and allow to cool for about 20 minutes before cutting into bars.
- Keep in the refrigerator in an airtight glass container.
Note: I used a larger pan the the one I recommend and I had to use about 3/4 of the dough as the base. This is why the rest of the dough was not enough to sprinkle on top and looks like animal-print. Nice, don’t you think?