Μπισκότα Αμυγδάλου | Vegan
Ίσως η καλύτερη συνταγή για μπισκοτάκια που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.
Υλικά: (για περίπου 12 μπισκοτάκια)
- 1 1/4 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή σφενδάμου)
- 1/4 κούπας χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα
- 1/4 κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Ρίξτε στην κουζινομηχανή και ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά.
- Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια μπάλα γύρω από τη λεπίδα. Στην αρχή το μίγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά όσο το δουλεύετε στην κουζινομηχανή θα αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη.
- Ρίξτε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας και αναμίξτε με τα χέρια το χοντροκομμένα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
- Σχηματίστε ένα μικρό μπαστουνάκι και κόψτε το σε φέτες πάχους 1 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Τοποθετείστε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (στον αέρα) για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.
- Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και φυλάξτε τα σε ένα γυάλινο τάπερ.
Extra Tip:
- Εάν δεν παρασκευάζετε μόνες σας αλεύρι αμυγδάλου από πολτό αμυγδάλου, μπορείτε να το αγοράσετε από το καταστήματα βιολογικών τροφών ή απλά να θρυμματίσετε ωμά αμύγδαλα στο blender ή την κουζινομηχανή σας μέχρι να γίνουν αλεύρι.
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ.