Μπισκότα Αμυγδάλου | Vegan

 

Μπισκοτάκια Αμυγδάλου_3

Ίσως η καλύτερη συνταγή για μπισκοτάκια που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.

Μπισκοτάκια Αμυγδάλου_2

Υλικά: (για περίπου 12 μπισκοτάκια)
  • 1 1/4 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή σφενδάμου)
  • 1/4 κούπας χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα
  • 1/4 κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
  • Ρίξτε στην κουζινομηχανή και ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά.
  • Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια μπάλα γύρω από τη λεπίδα. Στην αρχή το μίγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά όσο το δουλεύετε στην κουζινομηχανή θα αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη.
  • Ρίξτε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας και αναμίξτε με τα χέρια το χοντροκομμένα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
  • Σχηματίστε ένα μικρό μπαστουνάκι και κόψτε το σε φέτες πάχους 1 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Τοποθετείστε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (στον αέρα) για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.
  • Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και φυλάξτε τα σε ένα γυάλινο τάπερ.
 Extra Tip:
  • Εάν δεν παρασκευάζετε μόνες σας αλεύρι αμυγδάλου από πολτό αμυγδάλου, μπορείτε να το αγοράσετε από το καταστήματα βιολογικών τροφών ή απλά να θρυμματίσετε ωμά αμύγδαλα στο blender ή την κουζινομηχανή σας μέχρι να γίνουν αλεύρι.

Η αρχική συνταγή είναι από εδώ.

Μπισκοτάκια Αμυγδάλου_1

Leave a Reply