Μπισκότα Βρώμης με Cranberries | Oat Cookies with Cranberries | Vegetarian

Μπισκότα Βρώμης με Cranberries_1

Πρωινό Κυριακής με φρεσκοψημένα μπισκότα και τσάι του βουνού, ηλιοθεραπεία στον κήπο και αγκαλιές με τη Φαίδρα. Αυτές είναι οι μικρές απολαύσεις που δεν πληρώνονται γιατί είναι δωρεάν και είναι τ έ λ ε ι ε ς !

Μπισκότα Βρώμης με Cranberries_3

Υλικά: (για 30 τμχ)
  • 1 + 1/3 κούπες αλεύρι βρώμης
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης 
  • 3/4 κούπας αποξηραμένα cranberries (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κούπα ξερή τριμμένη καρύδα
  • 1 κούπα μέλι (ή άλλο υγρό γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σταγόνες βρώσιμο αιθέριο έλαιο βανίλιας
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
Οδηγίες:
  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι και το ταχίνι και ζεστάνετε ελαφρώς ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξτε στα στεγνά υλικά το υγρό μείγμα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας.
  • Σχηματίστε μπαλάκια, πιέστε τα ανάμεσα από τις παλάμες σας για να γίνουν επίπεδα και ψήστε τα μπισκότα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους  180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί. Όταν κρυώσουν θα γίνουν τραγανά. (Εάν τα θέλετε να μείνουν λίγο πιο μαλακά ψήστε τα 15 λεπτά)
  • Αποθηκεύστε τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

 

Extra Tips:
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα cranberries με μαύρη σταφίδα και να προσθέσετε 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, 1 κ.γ. ginger σε σκόνη και 1/2 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη παραλείποντας τη βανίλια.

 

Version in English

Μπισκότα Βρώμης με Cranberries_2

Sunday morning with freshly baked cookies, herbal tea, sunbathing in the garden and cuddling with Fedra. These are moments you can’t buy. They are free and p e r f e c t !

Ingredients: (for 30 pieces)
  • 1 + 1/3 cups oat flour 
  • 2 cups rolled oats 
  • 3/4 cup dry cranberries (without sugar)
  • 1 cup desiccated coconut
  • 1 cup honey (or other liquid sweetener of your choice)
  • 3 Tbsp tahini
  • 2 drops vanilla essential oil
  • pinch of salt
Instructions:
  • Put the honey and tahini in a small saucepan and heat slightly stirring constantly with a spoon. Add vanilla and salt.
  • Mix all the dry ingredients together in a big bowl. 
  • Pour on them the honey & tahini mixture and mix together using a spoon or your hands.
  • Shape into small balls, press them between your palms to make them flat and bake the cookies on a baking tray lined with parchment paper in preheated oven in 180°C for 20 minutes until golden brown.
  • Remove from the oven and allow to cool on the tray. Once they cool, they will be crispy. (If you want them to remain softer bake them for 15 minutes).
  • Store them in a glass container.

 

Extra Tips:
  • You can substitute cranberries for black raisins and add 1 tsp Ceylon cinnamon, 1 tsp ginger powder 1/2 tsp cardamom powder and omit  the vanilla. 

 

 
Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα liviaskitchen.co.uk.

Leave a Reply