Μπισκότα με Τζίντζερ & Κανέλα | Ginger & Cinnamon Cookies | Vegan-GF

Μπισκότα με Τζίντζερ & Κανέλα_1

Αυτή η συνταγή… τα σπάει! Ο ουρανίσκος παίρνει φωτιά. Τα τόσα πολλά μπαχαρικά με βασιλιά το τζίντζερ προκαλούν έκρηξη γευστικής απόλαυσης. Τα λατρεύω…

Είναι μπισκότα μαλακά και αφράτα. Προσοχή! Η συνταγή απαιτεί βούτυρο καρύδας και όχι λάδι καρύδας.

Υλικά: (για 50-55 μπισκότα)
  • 3 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη (έτοιμο μίγμα)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (χωρίς αλουμίνιο)
  • 2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 κ.γ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο καρύδας
  • 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης
  • 6 κ.σ. μελάσα
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ανακατέψτε καλά όλα τα στεγνά υλικά με έναν αυγοδάρτη.
  • Κάντε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξτε τα υγρά υλικά. Είναι απαραίτητο να έχετε λιώσει το βούτυρο καρύδας πριν το μετρήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ανακατέψτε πρώτα τα υγρά υλικά μεταξύ τους με ένα κουτάλι και στη συνέχεια αρχίστε να ανακατεύετε όλα τα υλικά. Με τα χέρια σας πλάστε μια μαλακή ζύμη η οποία θα κολλάει ελαφρώς.
  • Πάρτε μια ποσότητα όσο ένα καρύδι και πλάστε ένα μπαλάκι. Πατήστε το ανάμεσα από τις παλάμες σας και βάλτε το σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στην κάτω σχάρα, για 10 λεπτά.
  • Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

 

 

 

Version in English

Μπισκότα με Τζίντζερ & Κανέλα_2

Ingredients: (for 50-55 pcs)
  • 3 cups gluten-free flour (ready mixture)
  • 1 tsp baking soda (aluminum free)
  • 2 Tbsp ground ginger powder
  • 4 tsp ground Ceylon cinnamon
  • 1 tsp ground cloves
  • 1 tsp ground nutmeg
  • 1/2 tsp fine sea salt
  • 1 cup liquid melted coconut butter 
  • 3/4 cup agave syrup
  • 6 Tbsp molasses
 
Instructions:
  • Αdd all the dry ingredients in a large bowl and whisk very well.
  • Make a well at the bottom and add the wet ingredients. It’s imperative that your coconut butter is a total liquid, an oil consistency, when measuring, so the right amount is added and the cookies turn out moist.
  • Give the liquids a quick stir using a spoon and then mix all the batter together until it all comes together into a sticky, thick batter.
  • Take some batter the size of a walnut between your hands and form into a ball. Place the balls on a pan covered with parchment paper and bake them in a preheated oven in 180°C (air, lower rack) for 10 minutes.
  • When you take them out of the oven, the cookies will be very soft. Leave them to cool completely and then store them in a sealed glass container.

 

Πηγή / Source: thevegan8.com

Leave a Reply