Μπισκότα με Τζίντζερ & Κανέλα | Ginger & Cinnamon Cookies | Vegan-GF
Αυτή η συνταγή… τα σπάει! Ο ουρανίσκος παίρνει φωτιά. Τα τόσα πολλά μπαχαρικά με βασιλιά το τζίντζερ προκαλούν έκρηξη γευστικής απόλαυσης. Τα λατρεύω…
Είναι μπισκότα μαλακά και αφράτα. Προσοχή! Η συνταγή απαιτεί βούτυρο καρύδας και όχι λάδι καρύδας.
Υλικά: (για 50-55 μπισκότα)
- 3 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη (έτοιμο μίγμα)
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (χωρίς αλουμίνιο)
- 2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κ.γ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κούπα λιωμένο βούτυρο καρύδας
- 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης
- 6 κ.σ. μελάσα
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατέψτε καλά όλα τα στεγνά υλικά με έναν αυγοδάρτη.
- Κάντε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξτε τα υγρά υλικά. Είναι απαραίτητο να έχετε λιώσει το βούτυρο καρύδας πριν το μετρήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Ανακατέψτε πρώτα τα υγρά υλικά μεταξύ τους με ένα κουτάλι και στη συνέχεια αρχίστε να ανακατεύετε όλα τα υλικά. Με τα χέρια σας πλάστε μια μαλακή ζύμη η οποία θα κολλάει ελαφρώς.
- Πάρτε μια ποσότητα όσο ένα καρύδι και πλάστε ένα μπαλάκι. Πατήστε το ανάμεσα από τις παλάμες σας και βάλτε το σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στην κάτω σχάρα, για 10 λεπτά.
- Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
Version in English
Ingredients: (for 50-55 pcs)
- 3 cups gluten-free flour (ready mixture)
- 1 tsp baking soda (aluminum free)
- 2 Tbsp ground ginger powder
- 4 tsp ground Ceylon cinnamon
- 1 tsp ground cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1/2 tsp fine sea salt
- 1 cup liquid melted coconut butter
- 3/4 cup agave syrup
- 6 Tbsp molasses
Instructions:
- Αdd all the dry ingredients in a large bowl and whisk very well.
- Make a well at the bottom and add the wet ingredients. It’s imperative that your coconut butter is a total liquid, an oil consistency, when measuring, so the right amount is added and the cookies turn out moist.
- Give the liquids a quick stir using a spoon and then mix all the batter together until it all comes together into a sticky, thick batter.
- Take some batter the size of a walnut between your hands and form into a ball. Place the balls on a pan covered with parchment paper and bake them in a preheated oven in 180°C (air, lower rack) for 10 minutes.
- When you take them out of the oven, the cookies will be very soft. Leave them to cool completely and then store them in a sealed glass container.
Πηγή / Source: thevegan8.com