Μπρόκολο με Σάλτσα Αβοκάντο | Broccoli with Avocado Sauce | Vegan
Το μπροκολάκι είναι από τα πιο ευεργετικά λαχανικά. Νομίζω ότι βρήκα τον καλύτερο τρόπο να το απολαμβάνω σαν σαλάτα μαζί με το επίσης θαυματουργό αβοκάντο (Κρήτης παρακαλώ!)…
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 2 μπουκέτα μπρόκολο
- 2 μέτρια αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό
Εκτέλεση:
- Κόψτε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, πλύντε το και βράστε το στον ατμό για 5 λεπτά (εμένα μου αρέσει να παραμένει λίγο τραγανό).
- Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο multi και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το νερό λίγο-λίγο. Ανάλογα με το μέγεθος των αβοκάντο μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.
- Σερβίρετε το μπρόκολο σε μια πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με παπαρουνόσπορο ή ό,τι επιθυμείτε.
Version in English
Broccoli is one of the healthiest vegetables. I think that I’ve found the best way to enjoy it as a salad with my miracle avocados (Cretan of course!)…
Ingredients: (for 4 persons)
- 2 heads broccoli
- 2 avocados, medium sized
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 2 Tbsp fresh lemon juice
- 1 Tbsp dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- freshly ground pepper
- 1/2 cup filtered water
Instructions:
- Cut the broccoli into small florets, wash them and steam them for about 5 minutes (I like to eat them a bit crunchy).
- Put all the other ingredients in the food processor and blend. Pour the water little by little as you may need less or more, depending on the size of avocados.
- Serve the broccoli on a big plate and top with the avocado sauce. Garnish with poppy seeds or whatever you like.