Μπρόκολο με Σάλτσα Αβοκάντο | Broccoli with Avocado Sauce | Vegan

Μπρόκολο με Σάλτσα Αβοκάντο_3

Το μπροκολάκι είναι από τα πιο ευεργετικά λαχανικά. Νομίζω ότι βρήκα τον καλύτερο τρόπο να το απολαμβάνω σαν σαλάτα μαζί με το επίσης θαυματουργό αβοκάντο (Κρήτης παρακαλώ!)…

Υλικά: (για 4 άτομα)
  • 2 μπουκέτα μπρόκολο
  • 2 μέτρια αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό
Εκτέλεση:
  • Κόψτε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, πλύντε το και βράστε το στον ατμό για 5 λεπτά (εμένα μου αρέσει να παραμένει λίγο τραγανό).
  • Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο multi και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το νερό λίγο-λίγο. Ανάλογα με το μέγεθος των αβοκάντο μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.
  • Σερβίρετε το μπρόκολο σε μια πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με παπαρουνόσπορο ή ό,τι επιθυμείτε.

 

 

 

Version in English

Μπρόκολο με Σάλτσα Αβοκάντο_2

Broccoli is one of the healthiest vegetables. I think that I’ve found the best way to enjoy it as a salad with my miracle avocados (Cretan of course!)…

Ingredients: (for 4 persons)
  • 2 heads broccoli
  • 2 avocados, medium sized
  • 2 Tbsp extra virgin olive oil
  • 2 Tbsp fresh lemon juice
  • 1 Tbsp dijon mustard
  • 1 tsp fine sea salt
  • freshly ground pepper
  • 1/2 cup filtered water
Instructions:
  • Cut the broccoli into small florets, wash them and steam them for about 5 minutes (I like to eat them a bit crunchy).
  • Put all the other ingredients in the food processor and blend. Pour the water little by little as you may need less or more, depending on the size of avocados.
  • Serve the broccoli on a big plate and top with the avocado sauce. Garnish with poppy seeds or whatever you like.

Leave a Reply