Πάπρικα | Paprika | Vegan
Τι κάνουμε όταν έχουμε πολλά ντοματίνια; Πάπρικα!
Είχα πολλά ντοματίνια. Και πιπεριές Φλωρίνης. Και… ντιγκ-ντογκ! xτύπησε το καμπανάκι στο μυαλό μου (ναι, έχω!) και έφτιαξα αυτή την ωραία σάλτσα την οποία απόλαυσα με ζυμαρικά ρεβιθιού. Η σάλτσα που περίσσεψε θα μπει στην κατάψυξη για μια επόμενη φορά.
Το χρωματάκι φοβερό, ε; Απόλυτα φθινοπωρινό.
Υλικά:
- 2 κούπες ντοματίνια
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
- Πλύντε καλά τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
- Κόψτε τις πιπεριές στη μέση (κατά μήκος) και καθαρίστε τα σπόρια.
- Στρώστε λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
- Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με ελαιόλαδο.
- Ψήστε στο φούρνο για 1/2 ώρα (στα 15 λεπτά γυρίστε τις πιπεριές και ανακατέψτε τα ντοματίνια).
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε τα λαχανικά με τα ζουμάκια τους κατευθείαν στο μούλτι. Προσθέστε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε σαν σάλτσα σε ζυμαρικά και σάντουιτς ή ακόμη σαν ντιπ (για ντιπ) με νάτσος.
Version in English
You have a lot of cherry tomatoes and you don’t know what to do with them?
Well, make this beautiful and yummy sauce called “paprika”. I enjoyed it over chickpea pasta.
Ingredients:
- 2 cups cherry tomatoes
- 4 red peppers (Florinis)
- fine sea salt
- freshly ground pepper
- virgin olive oil
- 1 tsp dried garlic powder
- cayenne pepper
Instructions:
- Preheat the oven at 200 °C.
- Wash very carefully the tomatoes and the peppers.
- Cut the peppers in half (lengthwise) and take out the seeds.
- Cover the baking tray with parchment paper and scatter the tomatoes and peppers.
- Sprinkle salt and pepper and drizzle with olive oil.
- Bake for 1/2 hour (in 15 minutes turn the peppers upside down and stir the tomatoes).
- Take the tray out of the oven and pour everything in a blender (not the paper, hehe!). Add the garlic and cayenne pepper to taste. Blend until smooth.
- Serve as a sauce over pasta or in sandwiches, or even as a dip for nachos.