Πάπρικα | Paprika | Vegan

Πάπρικα_2

Τι κάνουμε όταν έχουμε πολλά ντοματίνια; Πάπρικα!
Είχα πολλά ντοματίνια. Και πιπεριές Φλωρίνης. Και… ντιγκ-ντογκ! xτύπησε το καμπανάκι στο μυαλό μου (ναι, έχω!) και έφτιαξα αυτή την ωραία σάλτσα την οποία απόλαυσα με ζυμαρικά ρεβιθιού. Η σάλτσα που περίσσεψε θα μπει στην κατάψυξη για μια επόμενη φορά. 
Το χρωματάκι φοβερό, ε; Απόλυτα φθινοπωρινό.

Υλικά:
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  • Πλύντε καλά τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
  • Κόψτε τις πιπεριές στη μέση (κατά μήκος) και καθαρίστε τα σπόρια.
  • Στρώστε λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
  • Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  • Ψήστε στο φούρνο για 1/2 ώρα (στα 15 λεπτά γυρίστε τις πιπεριές και ανακατέψτε τα ντοματίνια).
  • Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε τα λαχανικά με τα ζουμάκια τους κατευθείαν στο μούλτι. Προσθέστε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
  • Σερβίρετε σαν σάλτσα σε ζυμαρικά και σάντουιτς ή ακόμη σαν ντιπ (για ντιπ) με νάτσος.

 

 

 

Version in English

Πάπρικα_1

You have a lot of cherry tomatoes and you don’t know what to do with them? 
Well, make this beautiful and yummy sauce called “paprika”. I enjoyed it over chickpea pasta.

Ingredients:
  • 2 cups cherry tomatoes
  • 4 red peppers (Florinis)
  • fine sea salt
  • freshly ground pepper
  • virgin olive oil
  • 1 tsp dried garlic powder
  • cayenne pepper
Instructions:
  • Preheat the oven at 200 °C.
  • Wash very carefully the tomatoes and the peppers.
  • Cut the peppers in half (lengthwise) and take out the seeds.
  • Cover the baking tray with parchment paper and scatter the tomatoes and peppers.
  • Sprinkle salt and pepper and drizzle with olive oil.
  • Bake for 1/2 hour (in 15 minutes turn the peppers upside down and stir the tomatoes).
  • Take the tray out of the oven and pour everything in a blender (not the paper, hehe!). Add the garlic and cayenne pepper to taste. Blend until smooth.
  • Serve as a sauce over pasta or in sandwiches, or even as a dip for nachos.

Leave a Reply