Πράσινο Smoothie με Σπανάκι & Βρώμη | Raw-Vegan
Επιτέλους η ήρθε η άνοιξη!
Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, η θερμοκρασία ανέβηκε, τα λιβάδια πρασίνισαν, τα λουλούδια άνθισαν και τα πουλάκια τιτιβίζουν στον κήπο. Είναι όνειρο το να ζεις στη εξοχή! Νιώθω πολύ τυχερή!
Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν οι γονείς μου και φυτέψαμε τον καλοκαιρινό λαχανόκηπο. Ανυπομονώ να φάω τις ντοματούλες, τα αγγουράκια, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες μου. Βάλαμε όλα τα απαραίτητα μυρωδικά αλλά και τρεις βασιλικούς για να φτιάξω μπόλικη σάλτσα pesto.
Ελπίζω οι φραουλιές μου που δεινοπάθησαν το χειμώνα να φτιάξουν αυτές τις μοναδικά αρωματικές φραουλίτσες που δεν έχουν καμία σχέση με τις άνοστες φράουλες-γίγας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για να δούμε!
Μαζί με την άνοιξη ήρθε και η διάθεση για αποτοξίνωση και η προετοιμασία για την έλευση του καλοκαιριού. Αποφάσισα λοιπόν να πίνω 2 smoothies την ημέρα, ένα το πρωί και 1 το βράδι. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει πληθώρα συνταγών για ροφήματα υγιεινά με φρούτα και λαχανικά εποχής.
Σήμερα θα ξεκινήσω με τη βασική συνταγή για πράσινο smoothie, τέλειο για πρωινό γιατί είναι πολύ χορταστικό. Δεν έχει τέλειο χρώμα;
Υλικά: (για 1 μεγάλο ποτήρι)
- 1 μπανάνα
- 2 χούφτες σπανάκι
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 2 χουρμάδες medjool
- 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (ή σπόρους chia)
- 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- 1/2 κ.γ. ginger σε σκόνη
- 2-3 παγάκια
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τη βρώμη, το λιναρόσπορο και τους χουρμάδες στο γάλα αμυγδάλου από το προηγούμενο βράδι. Αυτή η διαδικασία είναι προαιρετική αλλά θα τα κάνει πιο εύπεπτα και το smoothie θα αποκτήσει πιο βελούδινη υφή.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι και απολαύστε.