Σοκολατένιες Τρούφες Καρύδας | Raw-Vegan
Η συνταγή αυτή έχει λίγα υλικά και είναι πολύ εύκολη. Εχει έντονη γεύση καρύδας και μου θυμίζει το Derby της ION (αρχίζει το ματς, αδειάσαν οι δρόμοι…) οι μεγαλύτεροι θα θυμόσαστε την παλιά διαφήμιση!
Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να βάλω επικάλυψη σοκολάτας με τραγανές νιφάδες ρυζιού για να φτιάξω την αυθεντική vegan εκδοχή του Derby.
Υλικά:
- 2 κούπες τριμμένη καρύδα
- 1/2 κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
- 15 χουρμάδες medjool
- 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένη βιολογική βανίλια (ή τους σπόρους από 1/2 λοβό βανίλιας)
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης
- τριμμένο αμύγδαλο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Ρίξτε στον κάδο της κουζινομηχανής την καρύδα, το λιναρόσπορο και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τους χουρμάδες, το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
- Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε με τα δάχτυλά σας και ρολάρετε τις τρούφες στο τριμμένο αμύγδαλο.
Extra Tips:
- Εάν δεν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μέλι αντί για σιρόπι αγαύης.
- Εάν δεν διαθέτετε δυνατή κουζινομηχανή μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες σε νερό για 2-3 ώρες για να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τους καλά πριν τους χρησιμοποιήσετε και μην πετάξετε το ζουμί. Πιείτε το ή βάλτε το σε smoothie.
- Μπορείτε να φυλάξετε τις τρούφες στην κατάψυξη και να τις βγάζετε λίγες-λίγες κάθε φορά.
Η συνταγή είναι από την ιστοσελίδα canned-time.com.