Μελομακάρονα της Φλώρας | Melomakarona | Raw-Vegan-GF

Μελομακάρονα της Φλώρας_2

Μετά τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη ακολουθεί μια ακόμα πιο υγιεινή συνταγή: ωμοφαγικά μελομακάρονα. Τη συνταγή δημιούργησε η Φλώρα Παπαδοπούλου, η πρώτη Ελληνίδα που εξέδωσε βιβλίο για την ωμοφαγία (μπορείτε να δείτε το βιβλίο της στην κατηγορία “βιβλία“).

Δεν θα πω πολλά. Είναι πεντανόστιμα. Και ωμά. Και υγιεινά. Τα τρώτε και σας κάνουν καλό. 

Υλικά: (για 12 τμχ)
  • 3 κούπες καρύδια 
  • 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης
  • 1 1/4 κ.σ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/4 κ.σ. τριμμένα γαρίφαλα
Εκτέλεση:
  • Χοντροκόψτε τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφών (ή στο multi). Κρατήστε 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια στην άκρη.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι την κανέλα με τα γαρίφαλα.
  • Προσθέστε το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγάβης και 1 κ.σ. από τα κανελογαρίφαλα. Ανακατέψτε ελάχιστα, ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.
  • Πλάστε τα μελομακάρονα.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τριμμένα καρύδια που φυλάξατε και τη 1/2 κ.σ. από τα κανελογαρίφαλα και πασπαλίστε με αυτό τα μελομακάρονα.
  • Φυλάξτε τα στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

Καλές γιορτές!

 

 

Version in English

Μελομακάρονα της Φλώρας_4

This is one of the traditional Greek Christmas treats.
This is the raw, gluten-free version made by Flora Papadopoulou, the first Greek cook who published a book with raw-vegan recipes!

Ingredients: (for 12 pcs)
  • 3 cups raw walnuts
  • 1/4 cup melted coconut oil
  • 1/4 cup agave syrup
  • 1 1/4 Tbsp ground Ceylon cinnamon
  • 1/4 Tbsp ground Cloves
Instructions:
  • Put the walnuts in the food processor and grind them roughly. Save 1/2 cup of the ground walnuts in a separate bowl.
  • In a small bowl mix the ground cinnamon and cloves.
  • In  the food processor add the coconut oil, the agave syrup and 1 Tbsp of the cinnamon & cloves mixture. Process the mixture lightly. You don’t want to have a paste.
  • Put the mixture in the fridge for 2 hours to firm up.
  • Form the melomakarona in bite-sized balls.
  • Mix the 1/2 cup of walnuts you saved with the rest of the cinnamon & cloves mixture and sprinkle the melomakarona.
  • Keep them in the fridge in an air tight glass container.

Merry Christmas!

 

Leave a Reply