Vegan Παρμεζάνα (Vegan Parmesan) | Raw-Vegan
Σήμερα θα σας αποκαλύψω ένα από τα μυστικά μου όπλα: την vegan παρμεζάνα. Είναι κάτι μαγικό, που δίνει την αίσθηση τυριού σε μακαρονάδες, ρύζι και σαλάτες χάρη στη διατροφική μαγιά. Αποτελείται από 4 συστατικά και η παρασκευή της είναι θέμα ενός λεπτού. Είναι πραγματικά μια αποκάλυψη!
Υλικά: (για 1 1/2 κούπες)
- 1 κούπα ωμά κάσιους
- 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. νιφάδες σκόρδου (ή ξερή ρίγανη)
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα υλικά στο multi και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Φυλάξτε την παρμεζάνα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
Extra Tips:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κάσιους με ισόποσο μίγμα από κάσιους, αμύγδαλα και ηλιόσπορους (ωμά φυσικά).
Version in English
Today I will reveal to you one of my secret tasty weapons: vegan parmesan. It’s something magical, that adds a cheezy flavor in pasta, rice and salads thanks to one main ingredient: nutritional yeast. It has only 4 ingredients and the preparation takes no more than 1 minute. It’s a revelation!
Ingredients: (for 1 1/2 cups)
- 1 cup raw cashews
- 1/2 cup nutritional yeast
- 1 tbsp fine sea salt
- 1 tbsp garlic flakes (or dried oregano)
Directions:
- Put everything in a food processor and blend until they have a powdery consistence.
- Keep your parmesan in a glass jar in the fridge.
Extra Tips:
- You can replace cashews with a mixture of cashews, almonds & sunflower seeds (all raw).