Vegan Παρμεζάνα (Vegan Parmesan) | Raw-Vegan

Vegan παρμεζάναΣήμερα θα σας αποκαλύψω ένα από τα μυστικά μου όπλα: την vegan παρμεζάνα. Είναι κάτι μαγικό, που δίνει την αίσθηση τυριού σε μακαρονάδες, ρύζι και σαλάτες χάρη στη διατροφική μαγιά. Αποτελείται από 4 συστατικά και η παρασκευή της είναι θέμα ενός λεπτού. Είναι πραγματικά μια αποκάλυψη!

Υλικά: (για 1 1/2 κούπες)
  • 1 κούπα ωμά κάσιους 
  • 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. νιφάδες σκόρδου (ή ξερή ρίγανη)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στο multi και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Φυλάξτε την παρμεζάνα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

 

Extra Tips:
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κάσιους με ισόποσο μίγμα από κάσιους, αμύγδαλα και ηλιόσπορους (ωμά φυσικά).

 

Version in English

Today I will reveal to you one of my secret tasty weapons: vegan parmesan. It’s something magical, that adds a cheezy flavor in pasta, rice and salads thanks to one main ingredient: nutritional yeast. It has only 4 ingredients and the preparation takes no more than 1 minute. It’s a revelation!

Ingredients: (for 1 1/2 cups)
  • 1 cup raw cashews
  • 1/2 cup nutritional yeast
  • 1 tbsp fine sea salt
  • 1 tbsp garlic flakes (or dried oregano)
Directions:
  • Put everything in a food processor and blend until they have a powdery consistence.
  • Keep your parmesan in a glass jar in the fridge.

 

Extra Tips:
  • You can replace cashews with a mixture of cashews, almonds & sunflower seeds (all raw).