Μελομακάρονα της Φλώρας | Raw-Vegan

Μελομακάρονα της Φλώρας_2

Μετά τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη ακολουθεί μια ακόμα πιο υγιεινή συνταγή: ωμοφαγικά μελομακάρονα. Τη συνταγή δημιούργησε η Φλώρα Παπαδοπούλου, η πρώτη Ελληνίδα που εξέδωσε βιβλίο για την ωμοφαγία (μπορείτε να δείτε το βιβλίο της στην κατηγορία “βιβλία“).

Δεν θα πω πολλά. Είναι πεντανόστιμα. Και ωμά. Και υγιεινά. Τα τρώτε και σας κάνουν καλό. 

Μελομακάρονα της Φλώρας_4

Υλικά: (για 12 τμχ)
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης
  • 3 κούπες καρύδια 
  • 1/4 κούπας λάδι καρύδας
  • 1 1/2 κ.σ. τριμμένα κανελογαρύφαλλα
Εκτέλεση:
  • Λιώστε το λάδι καρύδας σε μπαιν μαρί χλιαρού νερού (όχι καυτό).
  • Τρίψτε τα καρύδια στο multi.
  • Ρίξτε στο multi όλα τα υλικά εκτός από 1/2 κουταλιά κανελoγαρύφαλλα
    και 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά να γίνουν μια ζύμη.
  • Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.
  • Πλάστε τα μελομακάρονα (εγώ τα έπλασα σε μπαλάκια).
  • Ανακατέψτε τα καρύδια με τα κανελoγαρύφαλλα που φυλάξατε και πασπαλίστε τα μελομακάρονα.
  • Φυλάξτε τα στο ψυγείο σε ένα γυάλινο τάπερ.

Καλές γιορτές!

Leave a Reply