Αλεύρι αμυγδάλου | Vegan

Αλεύρι αμυγδάλου_panoramic

Κάθε φορά που φτιάχνω γάλα αμυγδάλου αποθηκεύω τον πολτό αμυγδάλου σε ένα γυάλινο τάπερ που διατηρώ στην κατάψυξη. Όταν μαζευτεί αρκετή ποσότητα, αποψύχω τον πολτό, τον στρώνω σε μια λεπτή στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τον ψήνω στους 100 °C μέχρι να στεγνώσει.

Στη συνέχεια βάζω το στεγνό μίγμα στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S και το χτυπάω μέχρι να γίνει αλεύρι. Είναι τόσο απλό!

Αλεύρι αμυγδάλου_close-up

Το παραγόμενο αλεύρι το διατηρώ σε βάζο στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω υπέροχες συνταγές, γλυκές και αλμυρές, χωρίς γλουτένη.

Λίστα συνταγών με αλεύρι αμυγδάλου:

Leave a Reply