Γάλα Βρώμης | Oat Milk | Vegan
Τα συσκευασμένα φυτικά γάλατα ευτυχώς υπάρχουν πλέον σε αφθονία σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αλλά γιατί να τα αγοράζουμε και να μην τα φτιάχνουμε;
Το γάλα βρώμης είναι τόσο εύκολο να παρασκευαστεί… Γίνεται άμεσα γιατί δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε τις νιφάδες βρώμης, οπότε σε πέντε λεπτά έχουμε το ρόφημά μας.
Υλικά: (για 4 κούπες)
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 4 κούπες φιλτραρισμένο νερό
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε τα υλικά στο blender και ανακατέψτε αυξάνοντας βαθμιαία την ταχύτητα. Το μίγμα θα γίνει γαλακτώδες και θα αφρίσει.
- Σουρώστε το μίγμα με τη βοήθεια ενός τουλπανιού που θα το βάλετε σε ένα στραγγιστήρι πάνω από μια κανάτα. Στίψτε το τουλπάνι για να βγάλετε όλο το υγρό. Το υγρό που θα μείνει στην κανάτα είναι το γάλα βρώμης. Βάλτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι και διατηρείστε το στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής του είναι 2 ημέρες.
Extra Tips:
Μην πετάξετε τον πολτό βρώμης. Μπορείτε να τον αναμίξετε με τα μούσλι για πρωινό ή να τον προσθέσετε στη ζύμη για τα κουλουράκια σας (όπως εδώ).
Version in English
It’s so good that everyone can find plant milk in any supermarket. But why not make it by ourselves?
Oat milk is so easy to make… There’s no need to soak the rolled oats so, we can drink our homemade plant milk in five minutes!
Ingredients: (for 4 cups)
- 1 cup rolled oats
- 4 cups filtered water
Instructions:
- Put the ingredients in the blender and blend until you have a creamy consistency of milk.
- Put a strainer over a jug and inside the strainer put a cheesecloth. Pour the milk over the cheesecloth. Once you are finished, squeeze the rolled oats in the cheesecloth over the jug to remove any extra milk. The liquid in the jug is your homemade oat milk. Store it in a glass container in the fridge for 2 days.
Extra Tips:
Don’t throw away the leftover oat pulp. You can eat it with your muesli for breakfast. Or you can use it in your cookie batter (see here).