Ζυμαρικά με Μελιτζάνα & Φασκόμηλο | Vegan
Την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα με την Αλεξάνδρα στο αγαπημένο μου Kitchen Bar στην παραλία. Εγώ έφαγα – κλασικά – μια σαλάτα Frida (χωρίς το προσούτο) και η Αλεξάνδρα πήρε παπαρδέλες με σάλτσα μελιτζάνας. Μόλις δοκίμασα μια πηρουνιά έπαθα πλάκα! Μου άρεσαν τρελά οπότε, επιτόπου, αποφάσισα ότι η επόμενη συνταγή που θα φτιάξω θα είναι αυτή.
Σήμερα την έφτιαξα. Με linguini. Ήταν υπέροχη. Κρεμώδης, γλυκειά λόγω μελιτζάνας και καυτερή λόγω της πιπερίτσας και του σκόρδου. Έβαλα και φασκόμηλο για να δώσω ιδιαίτερο άρωμα. Τη σέρβιρα με ψιλοκομμένο μαϊδανό και άφθονη vegan παρμεζάνα. Έγινε μοναδική!
Υλικά: (για 2 άτομα)
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 πιπερίτσα σούπερ καυτερή
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια (περίπου 250 γρ.)
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας (pasata)
- 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
- 1/2 πακέτο linguini
- άφθονο νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπερίτσα για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέστε το σκόρδο και τη μελιτζάνα και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται η μελιτζάνα διάφανη.
- Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράστε για 20-30 λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα και αποκτήσει κρεμώδη σύσταση. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο καυτό νεράκι κατά το βρασμό.
- Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε τα ζυαρικά για 8-9 λεπτά και σουρώστε τα.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίξτε την στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊδανό και άφθονη vegan παρμεζάνα.