Μανιταρόσουπα Βελουτέ με Κουνουπίδι | Vegan

 

Μανιταρόσουπα Βελουτέ με Κουνουπίδι_1

Τώρα που έχει κρύο μια ζεστή σουπίτσα “τραβιέται” πολύ.

Είχα μανιτάρια στο ψυγείο και κουνουπίδι στην κατάψυξη. Βρήκα μια συνταγή που συνδυάζει αυτά τα δύο υλικά και την έφτιαξα. Βγήκε πολύ νόστιμη και πολύ θρεπτική. 

Με το χρώμα δεν ξέρω τι έγινε και μου πρασίνισε! Μάλλον έφταιξε ο κουρκουμάς που πρόσθεσα (έχω τη μανία να βαζω κουρκουμά παντού). Εσείς μην βάλετε για να έχει η σούπα σας ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Μανιταρόσουπα Βελουτέ με Κουνουπίδι_2

 

Υλικά:
  • 2 κούπες κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου (εγώ έβαλα γάλα ρυζιού) 
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού 
  • 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπες λευκά μανιτάρια (κουμπιά) κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά + extra για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • ηλιόσποροι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Τοποθετείστε το κουνουπίδι, το φυτικό γάλα, τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλατοπίπερο σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το ανακάτεμα για 8 περίπου λεπτά.
  • Ρίξτε το μίγμα με το κουνουπίδι και το μίγμα μανιταριών μαζί με τη διατροφική μαγιά στην κανάτα του blender και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα βελουτέ.
  • Εάν η σούπα είναι αραιή, ξαναβάλτε την στο κατσαρολάκι και βράστε λίγο ακόμη, μέχρι την επιθυμητή πυκνότητα.
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή. Γαρνίρετε με διατροφική μαγιά και ηλιόσπορους.

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα healthfulpursuit.com.

 

Leave a Reply