Μπισκότα Βρώμης με Βούτυρο Αμυγδάλου | Vegan
Μαμάδες ετοιμαστείτε! Η συνταγή που ακολουθεί θα ξετρελάνει τα παιδάκια σας. Είναι εύκολη και με υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα.
Μμμμ! Μάλλον μπερδεύτηκα γιατί απ΄ ότι ακούω δεν φτιάχνετε όλες βούτυρο αμυγδάλου. Να η ευκαιρία όμως για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι στον κόσμο των φυτικών σπιτικών βουτύρων. Δεν θα ξανακοιτάξετε πίσω, πιστέψτε με. Επενδύστε σε μια καλή κουζινομηχανή (food processor) και θα δείτε ότι θα εξαφανίσει οτιδήποτε άλλο έχετε στον πάγκο της κουζίνας σας.
Εάν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να παρασκευάσετε βούτυρο αμυγδάλου, χρησιμοποιήστε φυστικοβούτυρο (υπάρχει πλέον σε όλα τα super market). Επιμένω όμως ότι σαν το βούτυρο αμυγδάλου δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
Υλικά: (για 12-15 τμχ)
- 1/2 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
- 1/4 κούπας μέλι
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 3/4 κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε πολύ καλά τα στεγνά υλικά.
- Ρίξτε το μίγμα βουτύρου στα στεγνά υλικά και ανατέψτε με τα χέρια μέχρι να σχηματισθεί μια κολλώδης ζύμη.
- Πάρτε μικρή ποσότητα του μίγματος με τα δάχτυλά σας, πλάστε μικρά μπαλάκια και πιέστε τα ανάμεσα στις παλάμες σας για να γίνουν επίπεδα.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί (σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν) και ψήστε τα στους 180°C για 8 λεπτά.
- Όταν τα βγάλετε θα είναι πολύ μαλακά αλλά όταν κρυώσουν θα σφίξουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε γυάλινο τάπερ.