Μπισκότα Καρύδας με Σοκολάτα | Chocolate Coconut Cookies | Vegan-GF
Όταν πηγαίνω σε κατάστημα βιολογικών τα δίνω όλα. Αγοράζω τα πάντα γιατί στο χωριό που μένω (Κασσάνδρεια, όπως Αλεξάνδρεια που έλεγε και ένας παλιός διευθυντής) δεν έχω τη δυνατότητα να έχω ό,τι θελήσω όταν το θελήσω. Και έτσι, αποθηκεύω. Ναι, το παραδέχομαι: είμαι η Ευτυχία, είμαι συλλέκτρια τροφίμων και είμαι καλά.
Σήμερα ήθελα να φτιάξω μπισκοτάκια βρώμης για να τα πάω για κέρασμα σε απογευματινό κάλεσμα φίλων. Άνοιξα τα ντουλάπια μου και πέρα από τη βρώμη είδα ότι είχα και ένα σωρό άλευρα που δεν έχω χρησιμοποιήσει. Και με χαιρέτησαν. Και τα χαιρέτησα. Και μου είπαν ότι νιώθουν άχρηστα και μόνα. Και αποφάσισα να τους δώσω ζωή μέσα από τα μπισκότα. Και έτσι έκανα. Η ζωή τους βέβαια στα μπισκότα δεν θα διαρκέσει πολύ αλλά θα δώσουν χαρά σε όσους τα φάνε και θα αποδειχθεί ότι η αναμονή τους άξιζε τον κόπο. Έτσι, όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι και λειτουργικοί (και προπάντων χορτάτοι).
Μαζί με τα μπισκοτάκια ήπια και το τσαγάκι μου. Το Yogi Tea (γεύση detox dandelion) μου υπενθύμισε κάτι. Τι; Δείτε το μήνυμα στην φωτογραφία.
Υλικά: (για 30-35 τμχ)
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας
- 1 κούπα ξερή τριμμένη καρύδα
- 1 κ.σ. baking powder (χωρίς γλουτένη)
- 1/2 κούπα μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη), ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα cacao nibs (ή έξτρα σοκολάτα)
- 4 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 κούπα σιρόπι αγάβης
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 2 σταγόνες βρώσιμο αιθέριο έλαιο βανίλιας
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγάβης, τη βανίλια και το αλάτι.
- Προσθέστε το υγρό μίγμα στο στεγνό μίγμα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
- Σχηματίστε μπαλάκια (χρησιμοποιώ μια μικρή κουτάλα σερβιρίσματος παγωτού για να έχουν όλα ίδιο μέγεθος, βλ. παρακάτω φωτό), πιέστε τα με τα δάχτυλα πάνω στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για να γίνουν επίπεδα και ψήστε τα μπισκότα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί.
- Αποθηκεύστε τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
Version in English
Sunday mornings with freshly baked cookies and herbal tea with a message from the universe. My kind of lazy mornings!
Ingredients: (for 30-35 pieces)
- 2 cups rolled oats (gluten-free)
- 1 cup almond flour
- 1/3 cup coconut flour
- 1 cup desiccated coconut
- 1 κ.σ. baking powder (gluten-free)
- 1/2 cup bitter chocolate (without sugar), chopped
- 1/2 cup cacao nibs
- 4 Tbsp melted coconut oil
- 1 cup agave syrup
- 1/4 cup peanut butter
- 2 drops vanilla essential oil
- pinch of salt
Instructions:
- Preheat the oven at 180°C.
- Mix all the dry ingredients in a big bowl.
- Mix the coconut oil, agave syrup, vanilla and salt in a small bowl.
- Pour the wet mixture over the dry mixture and mix together using a spoon.
- Add the peanut butter and mix well.
- Shape into small balls using a small ice-cream scoop (see picture above), press them on a baking tray (lined with parchment paper) with your fingers to make them flat and bake the cookies in the preheated oven for 10 minutes, or until golden brown.
- Remove from the oven and allow to cool on the tray.
- Store them in a glass container.