Μπισκότα με Κακάο & Καρύδια | Vegetarian-GF
Λατρεύω τα μπισκότα! Είναι ένα γλυκό που ποτέ δεν λείπει από το σπίτι μου και το οποίο υπεραγαπώ. Και ναι! Υπάρχουν και υγιεινά μπισκότα που δεν περιέχουν ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αυγά, ούτε αλεύρι. Είναι μαλακά και ζουμερά.
Υλικά (για περίπου 20 τμχ):
- 1/2 κούπα φρεσκοαλεσμένο αλεύρι λιναρόσπορου
- 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 κούπας σκόνη κακάο
- 1/4 κούπας χαρουπόσκονη
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
- ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού
- 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι λιναρόσπορου με το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε το στην άκρη 10 λεπτά να πήξει, ανακατεύοντας συχνά.
- Σε μια λεκάνη αναμίξτε τα αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο και την χαρουπόσκονη.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το νερό, το μέλι, το μίγμα λιναρόσπορου, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά.
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
- Σχηματίστε με το μίγμα μπαλάκια, πατήστε τα με την παλάμη σας να γίνουν επίπεδα και απλώστε τα σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε τα μπισκοτάκια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (στον αέρα). Προσοχή! Ζεστά είναι πολύ μαλακά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και τα αποθηκεύστε τα σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο.
Η αρχική συνταγή είναι από το rawmazing.com.