Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι | Flax Seeds & Tahini Cookies | Vegan

Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι_3
Μαλακά μπισκοτάκια με τον θαυματουργό λιναρόσπορο. Ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωινό χωρίς τύψεις…
H ζύμη είναι πεντανόστιμη και ωμή!
 
Συστατικά: (για 9 μπισκοτάκια)
  • ⅔ κούπας τριμμένο λιναρόσπορο (σαν αλεύρι)
  • ½ κούπα ταχίνι (ή βούτυρο αμυγδάλου / φιστικοβούτυρο)
  • ⅓ κούπα σιρόπι αγαύης (ή μέλι για τους μη-vegan)
  • ⅓ κούπας γάλα βρώμης 
  • 1/4 κούπας πολτό βρώμης (ό,τι περίσσεψε από την παρασκευή του γάλακτος βρώμης)
  • 1/2 κ.γ. βιολογική σκόνη βανίλιας (ή 1 σταγόνα βρώσιμο έλαιο βανίλιας)
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • ⅔ κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται αφήνοντας τις σταφίδες τελευταίες.
  • Μοιράστε τη ζύμη σε φορμάκια σιλικόνης ή σχηματίστε μπισκοτάκια με ένα μεγάλο κουτάλι και απλώστε τα πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά αν φτιάξατε μπισκότα ή 45-50 λεπτά αν τα βάλατε σε φορμάκια. Όταν είναι έτοιμα θα έχουν αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε γυάλινο σκεύος.

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα powerhungry.com.

 

 

Version in English

Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι_2Soft cookies with healthy flaxseed. Eat as many as you want. They’re so good for you!
You can eat the batter raw as well! Super delicious!
 
Ingredients: (for 9 muffins)
  • ⅔ cup ground flax seeds (flaxseed meal)
  • ½ cup tahini (or unsweetened natural almond/peanut butter)
  • ⅓ cup agave nectar (or honey for non-vegans)
  • ⅓ cup oat milk 
  • 1/4 cup oat pulp (the leftovers after making the oat milk)
  • 1/2 tsp organic vanilla powder (or 1 drop edible vanilla oil)
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • ⅔ cup black raisins
Instructions:
  • In a large bowl, stir together the ingredients until well combined. Stir in raisins last.
  • Evenly divide batter into silicone muffin cups (or make cookies using a tablespoon).
  • Bake in preheated oven at 160°C for 25 to 30 minutes for the cookies and 45-50 minutes for the muffins until edges are golden brown and tops appear somewhat dry.
  • Let them cool and then transfer them to a glass container.

Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι_1

The original recipe was taken from powerhungry.com.

Leave a Reply