Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι | Flax Seeds & Tahini Cookies | Vegan
Μαλακά μπισκοτάκια με τον θαυματουργό λιναρόσπορο. Ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωινό χωρίς τύψεις…
H ζύμη είναι πεντανόστιμη και ωμή!
H ζύμη είναι πεντανόστιμη και ωμή!
Συστατικά: (για 9 μπισκοτάκια)
- ⅔ κούπας τριμμένο λιναρόσπορο (σαν αλεύρι)
- ½ κούπα ταχίνι (ή βούτυρο αμυγδάλου / φιστικοβούτυρο)
- ⅓ κούπα σιρόπι αγαύης (ή μέλι για τους μη-vegan)
- ⅓ κούπας γάλα βρώμης
- 1/4 κούπας πολτό βρώμης (ό,τι περίσσεψε από την παρασκευή του γάλακτος βρώμης)
- 1/2 κ.γ. βιολογική σκόνη βανίλιας (ή 1 σταγόνα βρώσιμο έλαιο βανίλιας)
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- ⅔ κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται αφήνοντας τις σταφίδες τελευταίες.
- Μοιράστε τη ζύμη σε φορμάκια σιλικόνης ή σχηματίστε μπισκοτάκια με ένα μεγάλο κουτάλι και απλώστε τα πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά αν φτιάξατε μπισκότα ή 45-50 λεπτά αν τα βάλατε σε φορμάκια. Όταν είναι έτοιμα θα έχουν αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε γυάλινο σκεύος.
Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα powerhungry.com.
Version in English
Soft cookies with healthy flaxseed. Eat as many as you want. They’re so good for you!
You can eat the batter raw as well! Super delicious!
You can eat the batter raw as well! Super delicious!
Ingredients: (for 9 muffins)
- ⅔ cup ground flax seeds (flaxseed meal)
- ½ cup tahini (or unsweetened natural almond/peanut butter)
- ⅓ cup agave nectar (or honey for non-vegans)
- ⅓ cup oat milk
- 1/4 cup oat pulp (the leftovers after making the oat milk)
- 1/2 tsp organic vanilla powder (or 1 drop edible vanilla oil)
- 1 teaspoon ground cinnamon
- ⅔ cup black raisins
Instructions:
- In a large bowl, stir together the ingredients until well combined. Stir in raisins last.
- Evenly divide batter into silicone muffin cups (or make cookies using a tablespoon).
- Bake in preheated oven at 160°C for 25 to 30 minutes for the cookies and 45-50 minutes for the muffins until edges are golden brown and tops appear somewhat dry.
- Let them cool and then transfer them to a glass container.
The original recipe was taken from powerhungry.com.