Μπισκότα με Λιναρόσπορο & Ταχίνι | Flax Seeds & Tahini Cookies | Vegan

Μαλακά μπισκοτάκια με τον θαυματουργό λιναρόσπορο. Ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωινό χωρίς τύψεις…
H ζύμη είναι πεντανόστιμη και ωμή!
H ζύμη είναι πεντανόστιμη και ωμή!
Συστατικά: (για 9 μπισκοτάκια)
- ⅔ κούπας τριμμένο λιναρόσπορο (σαν αλεύρι)
- ½ κούπα ταχίνι (ή βούτυρο αμυγδάλου / φιστικοβούτυρο)
- ⅓ κούπα σιρόπι αγαύης (ή μέλι για τους μη-vegan)
- ⅓ κούπας γάλα βρώμης
- 1/4 κούπας πολτό βρώμης (ό,τι περίσσεψε από την παρασκευή του γάλακτος βρώμης)
- 1/2 κ.γ. βιολογική σκόνη βανίλιας (ή 1 σταγόνα βρώσιμο έλαιο βανίλιας)
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- ⅔ κούπας μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται αφήνοντας τις σταφίδες τελευταίες.
- Μοιράστε τη ζύμη σε φορμάκια σιλικόνης ή σχηματίστε μπισκοτάκια με ένα μεγάλο κουτάλι και απλώστε τα πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά αν φτιάξατε μπισκότα ή 45-50 λεπτά αν τα βάλατε σε φορμάκια. Όταν είναι έτοιμα θα έχουν αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε γυάλινο σκεύος.
Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα powerhungry.com.
Version in English

You can eat the batter raw as well! Super delicious!
Ingredients: (for 9 muffins)
- ⅔ cup ground flax seeds (flaxseed meal)
- ½ cup tahini (or unsweetened natural almond/peanut butter)
- ⅓ cup agave nectar (or honey for non-vegans)
- ⅓ cup oat milk
- 1/4 cup oat pulp (the leftovers after making the oat milk)
- 1/2 tsp organic vanilla powder (or 1 drop edible vanilla oil)
- 1 teaspoon ground cinnamon
- ⅔ cup black raisins
Instructions:
- In a large bowl, stir together the ingredients until well combined. Stir in raisins last.
- Evenly divide batter into silicone muffin cups (or make cookies using a tablespoon).
- Bake in preheated oven at 160°C for 25 to 30 minutes for the cookies and 45-50 minutes for the muffins until edges are golden brown and tops appear somewhat dry.
- Let them cool and then transfer them to a glass container.
The original recipe was taken from powerhungry.com.