Μπουκιές με Κρέμα Λεμονιού | Raw-Vegan

Μπουκιές με κρέμα λεμονιού_bites

Το λεμόνι είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς του χειμώνα. Αποτελεί μια από τις πιο αλκαλικές τροφές και είναι μια βόμβα βιταμίνης C. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να προστατευθούμε από την γρίπη και τα κρυολογήματα.

Ok! Πίνω νερό με λεμόνι κάθε πρωί, προσθέτω λεμόνι στο dressing της σαλάτας μου, το προσθέτω στις πατάτες φούρνου, αλλά… από κει και πέρα; Βάλθηκα λοιπόν να ανακαλύψω πως μπορώ να το εντάξω σε γλυκές συνταγές.

Ψάχνοντας σε διάφορες ιστοσελίδες ανακάλυψα μια συνταγή για γλυκές μπουκίτσες με έντονη γεύση και άρωμα λεμονιού, εδώ. Δεν το σκέφτηκα πολύ! Τις έφτιαξα κατευθείαν. Ήθελα βλέπετε να σπάσω λίγο και τη μονομανία της σοκολάτας που με διακατέχει.

Μπουκιές με κρέμα λεμονιού-from the top

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μου δίνει την αίσθηση ότι το μίγμα περιέχει γιαούρτι (άλλο και τούτο!). Είναι δροσερές, με βελούδινη υφή, και το αμύγδαλο δένει πολύ καλά με το ιδιαίτερο άρωμα του λεμονιού.

Μπουκιές με κρέμα λεμονιού_close-up
 
Υλικά: (για 18 περίπου τμχ)
  • 1/2 κούπα αλεύρι/σκόνη αμυγδάλου
  • 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας (+ 3 κ.σ. για την επικάλυψη)
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης/σφενδάμου
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
 
Εκτέλεση:
  • Τοποθετείστε όλα τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής και αλέστε μέχρι να ανακατωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  • Πλάστε σε μπαλάκια και κυλίστε τα σε λίγο αλεύρι καρύδας για επικάλυψη.
Extra Tips:
  • Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε αλεύρι αμυγδάλου. Μπορείτε απλά να αλέσετε τα αμύγδαλα στην κουζινομηχανή ή στο multi σας. 
  • Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι καρύδας. Αγοράστε αποξηραμένη καρύδα και αλέστε την.
  • Αν θέλετε να είναι πιο γλυκιές, μπορείτε να τις επικαλύψετε με ζάχαρη καρύδας.

Μπουκιές με κρέμα λεμονιού_blurry

Leave a Reply