Μπουκιές Kαρύδας | Raw-Vegan
Είναι πολύ σημαντικό να μην στερείσαι τα γλυκά όταν έχεις αποφασίσει να κόψεις τη ζάχαρη. Την πρώτη φορά που έφτιαξα τις μπουκιές καρύδας έπαθα γευστικό σοκ! Ήταν τόσο νόστιμες και τόσο υγιεινές που κόντεψα να κλάψω… Αναρωτιέμαι γιατί τόσα χρόνια έτρωγα ζάχαρη! Ο χουρμάς την αντικαταστεί επάξια, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλά διατροφικά οφέλη. Ο δε συνδιασμός με τους ξηρούς καρπούς και την καρύδα, είναι γευστικότατος και υπέρ-θρεπτικός.
Σημείωση: Δοκίμασα τη συνταγή και με νωπή καρύδα, και με αποξηραμένη. Νομίζω ότι η αποξηραμένη προσφέρει καλύτερη γεύση (επιπλέον δεν θα σπάσετε το μαχαίρι στην προσπάθεια να ανοίξετε την καρύδα).
Συστατικά:
- 1/2 κούπα ωμά αμύγδαλα
- 1/2 κούπα ωμά κάσιους
- 3/4 κούπας τριμμένη καρύδα
- 15 βασιλικούς χουρμάδες (medjool)
- 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. νερό
- κακάο / τριμμένη σοκολάτα / λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε τα αμύγδαλα, τα κάσιους και την καρύδα στην κουζινομηχανή ή στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτετε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, για να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια και τα βουτάτε σε κακάο (ή τριμμένη σοκολάτα ή λιωμένη σοκολάτα) για επικάλυψη.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι, να το βάλετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να σφίξει, και μετά να το κόψετε σε τετράγωνες μπουκίτσες και να το καλύψετε με σκόνη κακάο.
Extra Tips:
- Εάν δεν διαθέτετε δυνατό blender μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες για 1/2 ώρα σε νερό και στη συνέχεια, αφού τους στραγγίσετε καλά με τα χέρια σας, να τους χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Επειδή θα έχουν ήδη απορροφήσει νερό, δεν χρειάζεται να βάλετε τις 2 κ.σ. νερό της συνταγής.
Ανακάλυψα τη συνταγή στην ιστοσελίδα της αγαπημένης Melissa, εδώ.