Μωσαϊκό με Αμύγδαλα | Raw-Vegan

Μωσαϊκό με Αμύγδαλα_2

Είναι προφανές ότι τρελαίνομαι για σοκολάτα. Τρώω κάθε μέρα και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψω αυτή τη συνήθεια. Για την ακρίβεια, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω.

Από την άλλη όμως, γιατί να την κόψω; Συχνά-πυκνά διαβάζω σε διάφορα άρθρα για τα οφέλη του κακάο και αυτά και μόνο αρκούν για να με κάνουν να συνεχίσω να το καταναλώνω με μεγάλη όρεξη.

Ευτυχώς που στο διαδίκτυο υπάρχουν τόσοι πολλοί vegan bloggers οι οποίοι αναρτούν καταπληκτικές σοκολατένιες συνταγές που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν μόνο στη θέα των φωτογραφιών που αναρτούν. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που ακολουθεί. Οι Αμερικάνοι αποκαλούν τα μαλακά και κρεμώδη γλυκά αυτού του τύπου ως fudge και δεν ξέρω πως να το μεταφράσω στα ελληνικά. Τέλως πάντων, εμένα μου θυμίζει το παραδοσιακό μωσαϊκό που όλοι μας έχουμε φάει, μόνο που αντί για πτι-μπερ έχει αμύγδαλα. Και γι’ αυτό το ονόμασα “Μωσαϊκό με αμύγδαλα”.

Μωσαϊκό με Αμύγδαλα_1

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα edibleharmony.com και η δημιουργός της χρησιμοποίησε βούτυρο από κάσιους. Προσωπικά δεν αλλάζω το βούτυρο αμυγδάλου με τίποτα άλλο, και γι’ αυτό έκανα μια μικρή αλλαγή. Τώρα, εάν εσείς δεν παρασκευάζετε βούτυρο αμυγδάλου, μπορείτε φαντάζομαι να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φυστικοβούτυρο. 

Μωσαϊκό με Αμύγδαλα_3

 Υλικά: (για 12 κομμάτια)
  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας
  • 1/3 κούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
  • Λιώστε το λάδι καρύδας σε bain-marie.
  • Προσθέστε ένα-ένα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται και κάθε φορά ανακατέψτε πολύ καλά πριν ρίξετε το επόμενο υλικό. 
  • Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα διαστάσεων 20×12 εκ. την οποία έχετε καλύψει με πλαστική μεμβράνη και καταψύξτε το για 4-5 ώρες.
  • Βγάλτε το μωσαϊκό από την κατάψυξη, κόψτε το σε κομμάτια και φυλάξτε το σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Extra Tips:
  • Την επόμενη φορά θα προσθέσω goji berries για χρώμα και αντιοξειδωτική προστασία.
  • Όσοι δεν είναι vegan μπορούν να αντικαταστήσουν το σιρόπι αγαύης με μέλι.

Leave a Reply