Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα | Raw-Vegan

Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα_3

Το παγωτάκι που σας προτείνω είναι πανεύκολο και πολύ υγιεινό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα blender και 4 υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. 

Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα_2

Η μόνη προεργασία που χρειάζεται είναι να παγώσετε τις μπανάνες. Εγώ αγοράζω κάθε εβδομάδα πολλές μπανάνες και τις αφήνω να ωριμάσουν. (Αλήθεια, ξέρετε ότι για να ωριμάσουν οι μπανάνες πιο γρήγορα πρέπει απλά να βάλετε δίπλα τους ένα μήλο;) Όταν αποκτήσουν τα μικρά μαύρα στίγματα σημαίνει ότι είναι έτοιμες για κατανάλωση. Εάν έχω αγοράσει περισσότερες από αυτές που πρόκειται να καταναλώσω, τις ξεφλουδίζω, τις κόβω σε 4 κομμάτια και τις καταψύχω. Έτσι, έχω έτοιμες κατεψυγμένες μπανάνες για smoothie ή για παγωτό.

Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα_1

Η δόση που σας δίνω είναι για μία μερίδα. Για μεγαλύτερη ποσότητα απλά κάντε τον πολλαπλασιασμό.

Υλικά: (για 1 μερίδα)
  • 1 μπανάνα παγωμένη
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. ωμό κακάο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
Εκτέλεση:
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε. Εάν χρειαστεί, κατά διαστήματα σταματήστε τη λειτουργία του blender, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και συνεχίστε την ανάδευση. (Προσοχή: μην βάλετε το κουτάλι στο blender ενώ λειτουργεί).
  • Σερβίρετε σε ένα μπολ και απολαύστε.

 

Extra Tips:
  • Εάν κάνετε μεγαλύτερη δόση την οποία θέλετε να καταψύξετε, τότε καλό είναι τις πρώτες 2 ώρες να βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει ομοιογενή σύσταση και δεν θα σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου μέσα στο παγωτό.

Leave a Reply