Πατατόσουπα με Μανιτάρια | Potato Soup with Mushrooms | Vegan
Το φθινόπωρο χθες μας έδειξε τις δυνατότητές του. Αέρας, κρύο, βροχή, όλα τα καλά αυτής της εποχής που μας καλεί να μαζευτούμε σιγά-σιγά στο σπίτι μας, να μαζευτούμε στο μέσα μας και να συλλογιστούμε. Να ηρεμήσουμε και να ακολουθήσουμε τη φθινοπωρινή ροή αποδιώχνοντας ό,τι πλέον δεν μας (εξ)-υπηρετεί και να κάνουμε χώρο για τα καινούρια που θα έρθουν με την άνοιξη.
Σουπίτσα καυτερή ζήτησε το σώμα και του την έδωσα. Πατατόσουπα με αποξηραμένα πορτσίνι και κάρυ, έτσι, για να ανοίξει λίγο και η μπουκωμένη μου μυτούλα.
Πανεύκολη, γρήγορη, καυτερή και πεντανόστιμη.
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ροδέλα 2 εκ. ginger ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
- 3/4 κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- λάδι τρούφας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το ginger και το κάρυ. Ανακατέψτε συνεχώς για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το σκόρδο και τις πατάτες και ανακατέψτε καλά λίγο ακόμη.
- Προσθέστε το νερό, τα αποξηραμένα μανιτάρια, το αλάτι και σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες.
- Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τη διατροφική μαγιά και ανακατέψτε μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και περιχύστε την με λίγο λάδι τρούφας.
Version in English
Yesterday we felt the full potential of autumn: cold, wind, rain…
It seems that it’s time for all of us to return to our base (a.k.a. home) and think about our lives. What do we need to let go? What’s not serving us any more?
Time to let go… Time to say goodbye and make space for new things/people to enter our lives.
My body craved for soup. So, made soup. Potato soup with dried porcini mushrooms and curry. Easy, spicy, delicious!
Oh, yes! I’m breathing again! Lol!
Ingredients: (for 2 persons)
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 medium onion, sliced
- 1 slice of 2cm ginger, chopped
- 1 tsp curry
- 1 garlic clove, minced
- 500 gr potatoes, diced
- 2 cups warm water
- 10gr dried porcini mushrooms
- 3/4 tsp fine sea salt
- 3 Tbsp nutritional yeast
- truffle oil for serving
Instructions:
- In a medium pot heat the olive oil and cook the onion, ginger and curry for about 1 minute.
- Add the garlic and the potatoes and stir very well.
- Add the water, the mushrooms and salt. Water must fully cover the potatoes. Bring to a simmer, cover and cook for about 20 minutes.
- Once ready, put the soup in a blender, add the nutritional yeast and blend until smooth.
- Serve the soup hot and drizzle with the truffle oil.