Πικάντικα Μπιφτέκια Ρεβιθιού| Vegan
Δεν θα πω πολλά για τα μπιφτέκια από ρεβίθι. Είναι απλά πεντανόστιμα.
Υλικά: (για 6 τμχ)
- 1 κούπα ρεβίθια ωμά (ή 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊδανό
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. sweet chilly sauce (από τα ράφια με τα Ασιατικά είδη, προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επόμενη μέρα βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε τα ρεβίθια με ένα πηρούνι και προσθέσετε όλα τα υλικά που αναφέρονται. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με το γούστο σας.
- Πλάστε το μίγμα σε μπιφτέκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξουν. Σε αυτό το σημείο μπορείτε επίσης και να τα καταψύξετε.
- Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, λαδώστε τα ελαφρά και ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τηγανίσετε.
- Απολαύστε τα σαν κυρίως πιάτο ή τυλίξτε τα σε τορτίγιες προσθέτοντας μαρούλι, αγγουράκι και μουστάρδα.
Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα www.runningonrealfood.com.