Πικάντικα Μπιφτέκια Ρεβιθιού| Vegan

Ρεβιθοκεφτέδες πικάντικοι_2Δεν θα πω πολλά για τα μπιφτέκια από ρεβίθι. Είναι απλά πεντανόστιμα.

Ρεβιθοκεφτέδες πικάντικοι_1

Υλικά: (για 6 τμχ)
  • 1 κούπα ρεβίθια ωμά (ή 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊδανό
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. sweet chilly sauce (από τα ράφια με τα Ασιατικά είδη, προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση:
  • Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επόμενη μέρα βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε τα ρεβίθια με ένα πηρούνι και προσθέσετε όλα τα υλικά που αναφέρονται. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με το γούστο σας.
  • Πλάστε το μίγμα σε μπιφτέκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξουν. Σε αυτό το σημείο μπορείτε επίσης και να τα καταψύξετε.
  • Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, λαδώστε τα ελαφρά  και ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τηγανίσετε.
  • Απολαύστε τα σαν κυρίως πιάτο ή τυλίξτε τα σε τορτίγιες προσθέτοντας μαρούλι, αγγουράκι και μουστάρδα.

Ρεβιθοκεφτέδες πικάντικοι_3

Η αρχική συνταγή είναι από την ιστοσελίδα www.runningonrealfood.com.

Leave a Reply