Πουρές Κολοκύθας | Vegan

Πουρές Κολοκύθας_4

Η χειμερινή κολοκύθα (pumpkin) είναι ένα λαχανικό που αγαπώ πολύ. Εκτός του ότι τη βρίσκω εξαιρετικά όμορφη με πολύ ωραίο χρώμα και σχήμα, προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό. Σύφωνα με τον Jensen (2008) η κολοκύθα:

  • έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Κάλιο και Νάτριο και μέτρια προς χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες,
  • έχει αλκαλική αντίδραση,
  • είναι μέτρια πηγή βιταμινών B και C,
  • ενδείκνυται για δίαιτες στις οποίες χρησιμοποιούνται μαλακές τροφές.

Η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκίσματα ή και να αποχυμωθεί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος είναι το ψήσιμο στο φούρνο. Ο πουρές κολοκύθας είναι πολύ νόστιμος. Μπορείτε να τον απολαύσετε ζεστό με μέλι, κανέλα και καρύδια αλλά και να τον φυλάξετε σε βάζα στην κατάψυξη για να τον ενσωματώσετε σε διάφορες συνταγές.

Υλικά:
  • 1 κίτρινη κολοκύθα
Εκτέλεση:
  • Κόψτε την κολοκύθα κατά μήκος, καθαρίστε τους σπόρους και βάλτε τα δύο κομμάτια ανάποδα σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ψίχα της κολοκύθας.
  • Ξύστε την ψύχα με ένα κουτάλι και προαιρετικά βάλτε την στο multi/blender για να την πολτοποιήσετε.
  • Αποθηκεύστε την σε βάζα (γεμίστε τα κατά 3/4) και καταψύξτε την.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν όλα τα στάδια βήμα-βήμα.

Πουρές Κολοκύθας_1

Πουρές Κολοκύθας_2

Πουρές Κολοκύθας_3

 

Πουρές Κολοκύθας_4

Συνταγές με πουρέ κολοκύθας:

Leave a Reply