Πρασοσέλινο Λεμονάτο | Vegan

Πρασοσέλινο Λεμονάτο_2

Καλό μήνα! 

Σήμερα μαγείρεψα ένα από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά: πρασοσέλινο λεμονάτο. Πεντανόστιμο και πανεύκολο. Η εμφάνιση σίγουρα αδικεί το συγκεκριμένο φαγητό, αλλά σας εγγυώμαι ότι η γεύση θα σας συνεπάρει (είπαμε, είναι από τα αγαπημένα μου). Άφησα και αρκετό ζουμάκι για να βουτάω το ψωμάκι μου.

Τελικά μέσα από τη μαγειρική συνειδητοποιώ ότι η ουσία βρίσκεται στην απλότητα μέσα από την οποία αναδεικνύεται το μεγαλείο των συστατικών. Το ίδιο άραγε δεν συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή;

Απολαύστε!

Πρασοσέλινο Λεμονάτο | sweetbynature.gr

Υλικά: (για 2 μερίδες)
  • 2 μεγάλα πράσα σε κομμάτια 4 εκ. (πετάξτε τα σκληρά πράσινα φύλλα)
  • 2 κούπες σέλινο σε κομμάτια 2 εκ. (μαζί με τα κοτσάνια)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 κούπα πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κούπες νερό φιλτραρισμένο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα αχνίστε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα και τις πατάτες και ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέστε το νερό και τα μπαχαρικά (το νερό θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά).
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1 ώρα περίπου. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
  • Περιχύστε με το χυμό λεμονιού, κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε. Εύκολο δεν ήταν;

Leave a Reply