Πρασοσέλινο Λεμονάτο | Vegan
Καλό μήνα!
Σήμερα μαγείρεψα ένα από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά: πρασοσέλινο λεμονάτο. Πεντανόστιμο και πανεύκολο. Η εμφάνιση σίγουρα αδικεί το συγκεκριμένο φαγητό, αλλά σας εγγυώμαι ότι η γεύση θα σας συνεπάρει (είπαμε, είναι από τα αγαπημένα μου). Άφησα και αρκετό ζουμάκι για να βουτάω το ψωμάκι μου.
Τελικά μέσα από τη μαγειρική συνειδητοποιώ ότι η ουσία βρίσκεται στην απλότητα μέσα από την οποία αναδεικνύεται το μεγαλείο των συστατικών. Το ίδιο άραγε δεν συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή;
Απολαύστε!
Υλικά: (για 2 μερίδες)
- 2 μεγάλα πράσα σε κομμάτια 4 εκ. (πετάξτε τα σκληρά πράσινα φύλλα)
- 2 κούπες σέλινο σε κομμάτια 2 εκ. (μαζί με τα κοτσάνια)
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 κούπα πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 κούπες νερό φιλτραρισμένο
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα αχνίστε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα και τις πατάτες και ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέστε το νερό και τα μπαχαρικά (το νερό θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά).
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1 ώρα περίπου. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
- Περιχύστε με το χυμό λεμονιού, κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε. Εύκολο δεν ήταν;