Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά | Turmeric & Sunflower-Seed Dressing | Raw-Vegan

Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά_1

Μια ωραία, κρεμώδης σάλτσα με  τον πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κουρκουμά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν dressing σε λαχανικά ωμά ή ατμόβραστα, να συνοδεύσει τέλεια τα χορτοφαγικά μπιφτεκάκια σας ή να γεμίσει πλουσιοπάροχα το σάντουιτς της αρεσκείας σας.

Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά_2

Υλικά: (για 1 κούπα)
  • 1/2 κούπα ηλιόσποροι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κ.σ. μηλόξυδο (ή χυμό λεμονιού)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάστε τους ηλιόσπορους για 4 ώρες. Ξεπλύντε και στραγγίξτε.
  • Βάλτε όλα τα υλικά στο blender εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Ενώ το blender είναι σε λειτουργία χαμηλής ταχύτητας, ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.
Η αρχική συνταγή είναι από το eatwellenjoylife.com.
 
 

Version in English

A tasty, creamy dressing full of anti-oxidants for your raw or steamed vegetables, vegan burgers and sandwiches.
Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά_4
 
Ingredients: (for 1 cup)
  • ½ cup sunflower seeds
  • ½ cup water
  • 1 1/2 Tbs apple cider vinegar (or lemon juice)
  • 1 Tbs Dijon mustard
  • 1 tsp turmeric powder
  • ¼ tsp sea salt
  • ¼ tsp fresh ground pepper
  • cayenne pepper (to your taste)
  • ¼ cup extra virgin olive oil
Instructions:
  1. Soak the sunflower seeds for 4 hours. Rinse and drain.  
  2. Put all ingredients except the olive oil into a blender.
  3. Blend until smooth.
  4. While the blender is running on low, slowly pour in the olive oil to emulsify.
  5. Store in a glass jar in the refrigerator for up to 7 days.

Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά_3

 

Leave a Reply