Σάλτσα με Ηλιόσπορους & Κουρκουμά | Turmeric & Sunflower-Seed Dressing | Raw-Vegan
Μια ωραία, κρεμώδης σάλτσα με τον πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κουρκουμά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν dressing σε λαχανικά ωμά ή ατμόβραστα, να συνοδεύσει τέλεια τα χορτοφαγικά μπιφτεκάκια σας ή να γεμίσει πλουσιοπάροχα το σάντουιτς της αρεσκείας σας.
Υλικά: (για 1 κούπα)
- 1/2 κούπα ηλιόσποροι
- 1/2 κούπα νερό
- 1 1/2 κ.σ. μηλόξυδο (ή χυμό λεμονιού)
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τους ηλιόσπορους για 4 ώρες. Ξεπλύντε και στραγγίξτε.
- Βάλτε όλα τα υλικά στο blender εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Ενώ το blender είναι σε λειτουργία χαμηλής ταχύτητας, ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.
Η αρχική συνταγή είναι από το eatwellenjoylife.com.
Version in English
A tasty, creamy dressing full of anti-oxidants for your raw or steamed vegetables, vegan burgers and sandwiches.
Ingredients: (for 1 cup)
- ½ cup sunflower seeds
- ½ cup water
- 1 1/2 Tbs apple cider vinegar (or lemon juice)
- 1 Tbs Dijon mustard
- 1 tsp turmeric powder
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp fresh ground pepper
- cayenne pepper (to your taste)
- ¼ cup extra virgin olive oil
Instructions:
- Soak the sunflower seeds for 4 hours. Rinse and drain.
- Put all ingredients except the olive oil into a blender.
- Blend until smooth.
- While the blender is running on low, slowly pour in the olive oil to emulsify.
- Store in a glass jar in the refrigerator for up to 7 days.