Σαλάτα με Kale & Κινόα | Kale & Quinoa Salad | Vegan
Χθες βρήκα Kale στη βιολογική λαϊκή! Και το αγόρασα σε πράσινη και μωβ έκδοση (το μωβ-βιολετί είναι το αγαπημένο μου χρώμα, έτσι, πληροφοριακά)… Και σήμερα το δοκίμασα… Πικρούτσικο είναι… Και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε τα κοτσάνια γιατί είναι πολύ σκληρά και δεν τρώγονται.
Η σαλάτα έγινε πεντανόστιμη. Έβαλα και ό,τι άλλο είχα σε πρασινάδα και με αυτό το dressing βγήκε μαγεία! Και πολύ χορταστική.
Υλικά: (για 1 άτομο)
Για το dressing:
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1/2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο ginger
Για τη σαλάτα:
- 2 κούπες kale κομμένο σε κομματάκια (SOS: αφαιρέστε τα κοτσάνια)
- 1/4 κούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας φρέσκο κάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα βρασμένη κινόα
- 1 κ.σ. ηλιόσπορους
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους
- 6 αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Αποβραδίς μουλιάστε τους σπόρους και τα αμύγδαλα.
- Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το dressing.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το kale και περισχύστε τo με το dressing. Στη συνέχεια κάντε του μασάζ με τα απαλά σας χεράκια μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέστε τις υπόλοιπες πρασινάδες, τη βρασμένη κινόα (κρύα) και τους σπόρους και τα αμύγδαλα.
Bon Appetit!