Σαλάτα με Kale & Κινόα | Kale & Quinoa Salad | Vegan

Σαλάτα με Kale & Κινόα_2

Χθες βρήκα Kale στη βιολογική λαϊκή! Και το αγόρασα σε πράσινη και μωβ έκδοση (το μωβ-βιολετί είναι το αγαπημένο μου χρώμα, έτσι, πληροφοριακά)… Και σήμερα το δοκίμασα… Πικρούτσικο είναι… Και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε τα κοτσάνια γιατί είναι πολύ σκληρά και δεν τρώγονται.

Η σαλάτα έγινε πεντανόστιμη. Έβαλα και ό,τι άλλο είχα σε πρασινάδα και με αυτό το dressing βγήκε μαγεία! Και πολύ χορταστική.

Υλικά: (για 1 άτομο)

Για το dressing:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο ginger

Για τη σαλάτα:

  • 2 κούπες kale κομμένο σε κομματάκια (SOS: αφαιρέστε τα κοτσάνια)
  • 1/4 κούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας φρέσκο κάρδαμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα βρασμένη κινόα
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορους
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους
  • 6 αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
  • Αποβραδίς μουλιάστε τους σπόρους και τα αμύγδαλα.
  • Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το dressing.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το kale και περισχύστε τo με το dressing. Στη συνέχεια κάντε του μασάζ με τα απαλά σας χεράκια μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέστε τις υπόλοιπες πρασινάδες, τη βρασμένη κινόα (κρύα) και τους σπόρους και τα αμύγδαλα.

Bon Appetit!

Leave a Reply