Σοκολατάκια Βitter με Kαρύδια & Xουρμάδες | Raw-Vegan
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια παραλλαγή της συνταγής “σοκολατάκια με καρύδια & χουρμάδες“. Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι πικρά και έχουν επιπλέον αμύγδαλα και cacao nibs για πιο τραγανή γεύση.
Η αρχική συνταγή είναι από το βιβλίο “The kind diet by Alicia Silverstone“.
Φυσικά, κάνω διπλή δόση!
Υλικά:
- 1 κούπα καρύδια
- 1/2 κούπα χουρμάδες medjool (περίπου 6-7 τμχ)
- 1/2 κούπα αμύγδαλα
- 10 cacao beans
- 1/2 κούπα κακάο (ή 1/4 κούπας κακάο & 1/4 κούπας χαρουπόσκονη)
- 3 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι αγάβης/σφενδάμου)
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο σε bain-marie)
- 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
- λίγο αλάτι
- Καρύδα τριμμένη / κακάο / σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα καρύδια στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S και ανακατέψτε τα έως ότου γίνουν αλεύρι.
- Προσθέστε τους χουρμάδες (αφού τους στραγγίσετε) και ανακατέψτε έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και τα cacao beans και χτυπήστε ελαφρά, για να έχετε τραγανή υφή.
- Προσθέστε το κακάο, το μέλι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Μπορείτε να πλάσετε μπαλάκια και να τα επικαλύψετε με καρύδα / κακάο / λιωμένη σοκολάτα, ή να τα αφήσετε όπως είναι.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ταψάκι, να το βάλετε στο ψυγείο και όταν γίνει συμπαγές να το κόψετε σε μικρές ενεργειακές μπάρες.