Σοκολατένιες Μπάρες από τον Καναδά (Nanaimo Bars) | Raw-Vegan
Τι να πω γι’ αυτή τη συνταγή; Είναι πραγματικά ε-θ-ι-σ-τ-ι-κ-ή. Δεν έχω λόγια!
Και οι τρεις στρώσεις συμπληρώνουν γευστικά η μία την άλλη και συνθέτουν ένα γλυκάκι που θυμίζει kinder γαλακτοφέτες αλλά είναι χωρίς ζάχαρη/γαλακτοκομικά/γλουτένη, είναι super υγιεινό και… συγγνώμη , αλλά εάν το δοκιμάσετε θα θέλετε να το φάτε όλο με μιας. Το έντονο άρωμα καρύδας και η κρεμώδης υφή του είναι σκέτη κόλαση (ή παράδεισος).
Υποκλίνομαι στη δημιουργό τους.
Υλικά: (για 16 τμχ)1η στρώση:
- 1 κούπα χουρμάδες medjool
- 1/2 κούπα αμύγδαλα ωμά
- 1 κούπα ξερή τριμμένη καρύδα
- 1/4 κούπας ωμό κακάο
- 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 2-3 ώρες)
- 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
- 1/2 κούπα ωμό κακάο
- 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης
- 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
1η στρώση:
- Τοποθετείστε τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες στον κάδο της κουζινομηχανής και αλέστε τα.
- Προσθέστε την καρύδα και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα κοκκώδες μίγμα.
- Πιέστε το μίγμα με τα δάχτυλα (ή με ένα mini πλάστη για τάρτες) σε ένα ταψάκι διαστάσεων 15 * 24 εκ.
2η στρώση:
- Τοποθετείστε τα κάσιους στον κάδο της κουζινομηχανής ή στο blender και αλέστε τα πολύ καλά (να γίνουν κρέμα).
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν.
- Στρώστε τη λευκή κρέμα πάνω από την 1η στρώση και βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη σοκολάτας.
3η στρώση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και περιχύστε το μίγμα πάνω από τη 2η στρώση. Απλώστε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδι για να σφίξει.
- Την επομένη κόψτε σε ορθογώνια κομμάτια και απολαύστε τις μπάρες σας.
- Διατηρείστε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.
Extra tips:
- Για την 1η στρώση μπορείτε να βάλετε 1 κούπα αμύγδαλα και 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα.