Σοκολατένιο μούσλι με γάλα αμυγδάλου | Raw-Vegan

Σοκολατένιο μούσλι με γάλα αμυγδάλου-spoon

Οι διατροφολόγοι (και η μαμά μας) λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντινό γεύμα της ημέρας. Συμφωνώ. Ένα πλήρες, δυναμωτικό πρωινό μπορεί να σε “κρατήσει” μέχρι το μεσημέρι επάξια. Αν είναι και ωμοφαγικό, ακόμα καλύτερα, γιατί θα επέλθει ο κορεσμός χωρίς φαινόμενα δυσπεψίας που μπορεί να μειώσουν την απόδοση στην εργασία ή στο σχολείο.

Το σοκολατένιο μούσλι με γάλα αμυγδάλου είναι από τα αγαπημένα μου πρωινά (αυτή την περίοδο μπορώ να πω ότι έχω πάθει ψύχωση μαζί του). Μπορείτε να συνδυάσετε ό,τι ξηρούς καρπούς και σπόρους θέλετε ανάλογα με την όρεξή σας και με τα υλικά που διαθέτετε στα ντουλάπια σας.

Σοκολατένιο μούσλι με γάλα αμυγδάλου

Κάθε δύο μέρες ετοιμάζω μία δόση γάλα αμυγδάλου (αφού δεν κρατάει περισσότερο στο ψυγείο) και το χρησιμοποιώ για να γεμίσω αποβραδίς δύο βαζάκια μούσλι. Έτσι, έχω έτοιμο πρωινό για τις δύο επόμενες μέρες. Τι ευτυχία!

Υλικά:
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. τριμμένη καρύδα
  • 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (ή chia seeds)
  • 1 κ.σ. κοπανισμένα καρύδια (ή σουσάμι)
  • 1/2 κ.σ. ηλιόσπορους (ή κολοκυθόσπορους)
  • 6 πυρήνες βερύκοκου
  • 1 κ.σ. σταφίδες (ή goji berries)
  • 1 κ.σ. κακάο (ή 1/2 κ.σ. κακάο & 1/2 κ.σ. χαρουπάλευρο)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύετε τα στερεά υλικά σε ένα βαζάκι.
  • Προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Τοποθετείτε το βαζάκι στο ψυγείο όλο το βράδι.
  • Το επόμενο πρωί απολαμβάνετε το super-θρεπτικό πρωινό σας.

Extra Tips:

  • Μπορείτε να ετοιμάσετε σε ένα γυάλινο τάπερ ή βάζο το μίγμα για το μούσλι (σε πολλαπλάσιες ποσότητες) και να το έχετε έτοιμο στο ντουλάπι σας. Έτσι, το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι το να προσθέσετε το γάλα αμυγδάλου και να το βάλετε στο ψυγείο.
  •  Προσοχή κορίτσια… έχει αρκετές θερμίδες!!!

Σοκολατένιο μούσλι με γάλα αμυγδάλου_close-up

Leave a Reply