Σούπα Βελουτέ με Μπρόκολο & Γλυκοπατάτα | Broccoli & Sweet Potato Cream Soup | Vegan
Είχα μπρόκολο
Το σώμα μου ήθελε κάτι ζεστό
Έφτιαξα σούπα
Ικανοποιήθηκα
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
- 350 γρ. μπουκέτα μπρόκολου
- 350 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κούπες γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη)
- 1 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1 κούπα διατροφική μαγιά
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου.
- Προσθέστε το σκόρδο και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ζεστό ζωμό, το γάλα και τα καρυκεύματα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
- Μεταφέρετε τη σούπα στο blender και πολτοποιήστε.
- Ρίξτε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε τη διατροφική μαγιά. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Version in English
I had broccoli
My body craved for something warm
I made soup
I’m satisfied
Ingredients: (for 4 persons)
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 medium onion, diced
- 2 garlic cloves, minced
- 1 tsp dijon mustard
- 350 gr broccoli florets
- 350 gr sweet potato, diced
- 3 cups vegetable broth
- 2 cups soya milk (or any other unsweetened plant milk)
- 1 1/2 tsp fine sea salt
- freshly ground pepper
- 1/2 tsp turmeric powder
- 1 cup nutritional yeast
Instructions:
- In a large, wide pot heat the olive oil and cook the onion for about 1 minute.
- Add the garlic and the mustard.
- Add the broccoli florets and the sweet potato and stir very well.
- Add the broth, milk, salt, pepper and turmeric.
- Bring to a simmer, cover and cook for about 20 minutes.
- Once ready, put the soup in a blender and blend until smooth.
- Put the soup back in the pot and stir in the nutritional yeast.
- Ready to serve.