Σούπα Βελουτέ με Μπρόκολο & Γλυκοπατάτα | Broccoli & Sweet Potato Cream Soup | Vegan

Σούπα Βελουτέ με Μπρόκολο & Γλυκοπατάτα_1

Είχα μπρόκολο
Το σώμα μου ήθελε κάτι ζεστό
Έφτιαξα σούπα
Ικανοποιήθηκα

Σούπα Βελουτέ με Μπρόκολο & Γλυκοπατάτα_3

Υλικά: (για 4 άτομα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • 350 γρ. μπουκέτα μπρόκολου
  • 350 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 κούπες γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη)
  • 1 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κούπα διατροφική μαγιά
Εκτέλεση:
  • Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου.
  • Προσθέστε το σκόρδο και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το ζεστό ζωμό, το γάλα και τα καρυκεύματα.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
  • Μεταφέρετε τη σούπα στο blender και πολτοποιήστε.
  • Ρίξτε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε τη διατροφική μαγιά. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

 

 

 

Version in English

Σούπα Βελουτέ με Μπρόκολο & Γλυκοπατάτα_2

I had broccoli
My body craved for something warm
I made soup
I’m satisfied

Ingredients: (for 4 persons)
  • 2 Tbsp extra virgin olive oil
  • 1 medium onion, diced
  • 2 garlic cloves, minced
  • 1 tsp dijon mustard
  • 350 gr broccoli florets
  • 350 gr sweet potato, diced
  • 3 cups vegetable broth
  • 2 cups soya milk (or any other unsweetened plant milk)
  • 1 1/2 tsp fine sea salt
  • freshly ground pepper
  • 1/2 tsp turmeric powder
  • 1 cup nutritional yeast
Instructions:
  • In a large, wide pot heat the olive oil and cook the onion for about 1 minute.
  • Add the garlic and the mustard.
  • Add the broccoli florets and the sweet potato and stir very well.
  • Add the broth, milk, salt, pepper and turmeric.
  • Bring to a simmer, cover and cook for about 20 minutes.
  • Once ready, put the soup in a blender and blend until smooth.
  • Put the soup back in the pot and stir in the nutritional yeast.
  • Ready to serve.

Leave a Reply