Τάρτα λεμονιού | Lemon Tart | Raw-Vegan
Η τάρτα λεμονιού ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Από τότε όμως που έκοψα τα γαλακτοκομικά, μπήκε στη λίστα των απαγορευμένων…
Όχι πιά! Ανακάλυψα μια καταπληκτική συνταγή τάρτας λεμονιού για ωμοφάγους που δίνει ρέστα!
Η κρέμα; Βελούδινη!
Η βάση; Πεντανόστιμη!
Η συνταγή είναι θρεπτικότατη (αφού τα κύρια συστατικά της είναι οι ωμοί ξηροί καρποί) και υγιεινή (διότι παίρνουμε αρκετή δόση βιταμίνης C από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού).
Ο μόνος περιορισμός στην παρασκευή της είναι η αναγκαιότητα ενός πολύ δυνατού blender το οποίο θα κάνει την κρέμα βελούδινη.
Κατά τα άλλα, η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα… δροσιστικό.
Υλικά:
Για την βάση:
- 1 κούπα χουρμάδες medjool (περίπου 12 τμχ)
- 1/3 κούπας ωμά αμύγδαλα
- 1/3 κούπας ωμά καρύδια
- 1/3 κούπας ωμά κάσιους
- 1/4 μπαστουνάκι βανίλιας
Για την κρέμα λεμονιού:
- 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 2 ώρες)
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
- 1/4 κούπας νερό
- ξύσμα ενός βιολογικού λεμονιού
- 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή σφενδάμου)
- 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη (προαιρετικά, για κίτρινο χρώμα)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθετείστε τα συστατικά της βάσης στην κουζινομηχανή ή το multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, κολλώδης ζύμη.
- Απλώστε τη ζύμη σε μία φόρμα τάρτας και βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.
- Τοποθετείστε τα συστατικά της κρέμας στην κουζινομηχανή ή στο blender και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
- Ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετείστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Version in English
Lemon tart is a piece of heaven on earth!
Raw
Vegan
Delicious
Ingredients: (for 8 persons)
For the crust:
- 1 cup medjool dates (aprox. 12 pcs)
- 1/3 cup raw almonds
- 1/3 cup raw walnuts
- 1/3 raw cashews
- 1/2 tsp organic vanilla
For the orange cream:
- 2 cups raw cashews (soaked for at least 2 hours)
- 1/2 cup freshly squeezed lemon juice
- 1/4 cup filtered water
- zest of an organic lemon
- 1/4 cup agave/maple syrup
- 1/2 tsp organic vanilla
- 1/2 tsp turmeric powder (optional, for a yellow color)
- 1 pinch of salt
Directions:
- Put all the ingredients for the crust in a food processor and mix until they become a sticky dough.
- Press the crust in a tart pan and place in the refrigerator while preparing the filling.
- Blend cashew cream ingredients in a high speed blender until smooth.
- Pour over the crust and garnish with lemon wedges.