Τάρτα Πορτοκαλιού | Orange Tart | Raw-Vegan
Με πολλή όρεξη άρχισα να φτιάχνω μια τάρτα λεμονιού.
Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα λεμόνια.
Είχα πορτοκάλια.
Έφτιαξα τάρτα πορτοκαλιού.
Υλικά: (για 8 άτομα)
Για τη βάση:
- 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (medjool) (περίπου 12 τμχ)
- 1/3 κούπας ωμά αμύγδαλα
- 1/3 κούπας ωμά καρύδια
- 1/3 κούπας ωμά κάσιους
- 1/2 κ.γ. βιολογική βανίλια σε σκόνη
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
- 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 2 ώρες)
- 3/4 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού
- 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή σφενδάμου)
- 1/2 κ.γ. βιολογική βανίλια σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθετείστε τα συστατικά της βάσης στην κουζινομηχανή ή το multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, κολλώδης ζύμη.
- Απλώστε τη ζύμη σε μία φόρμα τάρτας και βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.
- Τοποθετείστε τα συστατικά της κρέμας στο blender και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
- Ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετείστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Version in English
I started making a lemon tart.
I found out I had no lemons.
I had oranges.
I made an orange tart.
Ingredients: (for 8 persons)
For the crust:
- 1 cup medjool dates (aprox. 12 pcs)
- 1/3 cup raw almonds
- 1/3 cup raw walnuts
- 1/3 raw cashews
- 1/2 tsp organic vanilla
For the orange cream:
- 2 cups raw cashews (soaked for at least 2 hours)
- 3/4 cup freshly squeezed orange juice
- zest of an organic orange
- 1/4 cup agave/maple syrup
- 1/2 tsp organic vanilla
- 1 pinch of salt
Directions:
- Put all the ingredients for the crust in a food processor and mix until they become a sticky dough.
- Press the crust in a tart pan and place in the refrigerator while preparing the filling.
- Blend cashew cream ingredients in a high speed blender until smooth.
- Pour over the crust and garnish with orange zest.