Τάρτα Πορτοκαλιού | Orange Tart | Raw-Vegan

%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d_2

Με πολλή όρεξη άρχισα να φτιάχνω μια τάρτα λεμονιού.
Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα λεμόνια.
Είχα πορτοκάλια.
Έφτιαξα τάρτα πορτοκαλιού.

%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d_3

Υλικά: (για 8 άτομα)

Για τη βάση:

  • 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (medjool) (περίπου 12 τμχ)
  • 1/3 κούπας ωμά αμύγδαλα
  • 1/3 κούπας ωμά καρύδια
  • 1/3 κούπας ωμά κάσιους
  • 1/2 κ.γ. βιολογική βανίλια σε σκόνη

Για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 2 ώρες)
  • 3/4 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή σφενδάμου)
  • 1/2 κ.γ. βιολογική βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Τοποθετείστε τα συστατικά της βάσης  στην κουζινομηχανή ή το multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, κολλώδης ζύμη.
  • Απλώστε τη ζύμη σε μία φόρμα τάρτας και βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.
  • Τοποθετείστε τα συστατικά της κρέμας στο blender και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
  • Ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετείστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
  • Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.

 

 

 

Version in English

%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d_1

I started making a lemon tart.
I found out I had no lemons.
I had oranges.
I made an orange tart.

Ingredients: (for 8 persons)

For the crust:

  • 1 cup medjool dates (aprox. 12 pcs)
  • 1/3 cup raw almonds
  • 1/3 cup raw walnuts
  • 1/3 raw cashews
  • 1/2 tsp organic vanilla

For the orange cream:

  • 2 cups raw cashews (soaked for at least 2 hours)
  • 3/4 cup freshly squeezed orange juice
  • zest of an organic orange
  • 1/4 cup agave/maple syrup
  • 1/2 tsp organic vanilla
  • 1 pinch of salt
Directions:
  • Put all the ingredients for the crust in a food processor and mix until they become a sticky dough.
  • Press the crust in a tart pan and place in the refrigerator while preparing the filling.
  • Blend cashew cream ingredients in a high speed blender until smooth.
  • Pour over the crust and garnish with orange zest.

 

Leave a Reply